Michael Jackson

Sunt multe de spus despre talentul, inovația și succesul lui Michael. Mai multe s-au spus despre viața lui intimă mai ales că timiditatea și faima l-au obligat să fie retras. Și e ușor să bârfim, să urâm, să ne temem de cei care sunt altfel decât noi…

Dar vreau să vă spun de ce l-am iubit eu pe Michael Jackson, dincolo de cifrele de vânzări și topurile internaționale.

Michael a fost exemplul de om excepțional. El nu a fost doar un interpret extraordinar (ascultă “She‘s out of my life” sau “Speechless” și ți se urcă părul pe mâini de emoție și plăcere). Nu a fost doar un dansator care a redefinit coregrafia. Nu a fost doar un geniu al videoclipurilor și un pionier al turneelor mondiale.

El a fost un om care a revoluționat muzica o dată, încă o dată, de fiecare dată.

picture-310Când avea doar 5 ani a avut 3 single-uri de aur alături de frații lui. La 17 ani lansa primul lui album solo produs de Quincy Jones iar la doar 24 de ani lansa “Thriller” – cel mai vândut album al tuturor timpurilor!

Stop.

La 24 de ani un tânăr născut într-un orășel de mineri lansa “Thriller”. Ce făceam eu la 24 de ani? Ce făceai tu la 24 de ani? Schimbai lumea, redefineai un întreg curent muzical, deveneai cel mai bun din lume în domeniul tău?…

Dar ce făcea Michael după ce primele trei single-uri ajunseseră mari hituri internaționale și vânduseră albumul în peste 10 milioane de exemplare (record istoric)?

Se auto-depășea. Spărgea barierele. Redefinea un stil muzical. Revoluționa videoclipurile.

După 10 milioane de unități vândute și 8 premii Grammy megastarul a finanțat din bani proprii un mini-film de 15 minute care devenea “Thriller”, cel de-al patrulea videoclip de pe album.

După lansarea acestui videoclip albumul a ajuns în câțiva ani la 30 de milioane de unități.

Câți dintre noi, când ajungem în vârf, mai avem puterea și talentul de a dubla succesul?

Nu plecați urechea la bârfe și senzațional, vedeți geniul din omul care a scris istorie.