Top 10 companii inovatoare în muzica – Fast Company

FastCompany.com a publicat un top al celor mai inovatoare companii de anul trecut.

fast-company

Iată topul firmelor din muzică:

1. Spotify

Compania suedeză a revoluționat muzica online acolo unde Imeem, MySpace Music și iLike nu au reușit! Se spuneSpotify este una dintre soluțiile viabile de monetizare a muzicii, un viitor iTunes.

2. Apple Corps

Nu e vorba de firma lui Steve Jobs ci de compania britanică ce deține drepturile pe muzica Beatles. Apple Corps a deschis în sfârșit catalogul pentru digitalizare (vânzare mp3, streaming, telefoane mobile) și a realizat un mare succes cu jocul The Beatles: Rock Band.

3. Man Made Music

Joel Beckerman face muzică și manageriază artiști.

4. Vevo

Fast Company spune despre Vevo că va fi “un Hulu al videoclipurilor muzicale.” Proiectul este realizat în colaborare cu echipa YouTube și a pornit greu dar traficul pe care îl înregistrează acum în State le face cu ochiul caselor de discuri majore. (Din păcate nu este accesibil din România, la fel ca și Hulu.com)

5. Antares Audio Technologies

Compania care a realizat efectul Auto-Tune, atât de cunoscut datorită pieselor lui T-Pain și Kanye West, iar la noi în România datorită trupei Andre și mai nou a hitului “Undeva-n Balcani” al lui Puya.

6. Third Man Records

Jack White de la White Stripes conduce această companie. Mai multe informații aici.

7. Beats by Dr. Dre

Un parteneriat între Monster, Jimmy Iovine (director Interscope Records) și Dr. Dre. Căștile Beats oferă o calitate înaltă a sunetului și de asemenea au devenit un accesoriu în State, vezi videoclipurile Lady Gaga “Poker Face”, Kery Hilson “Knock you down”, LMFAO “I’m in Miami Bitch” etc.

8. Ticketfly

Serviciu de bilete pentru concerte și evenimente. Site oficial.

9. Insomniac Productions

Compania care organizează Electric Daisy Carnival în fiecare an, un festival de muzică electronică în Los Angeles.

10. Playdar

Aplicație open-source care caută muzică pe internet și pe hard-disk-urile utilizatorilor și le adună într-un singur loc.