Ora Pământului – Baia Mare stinge becul – liceul Nichita Stanescu

Ce-mi place când copiii se adună să schimbe ceva în societatea noastră!

Mai bine de 20 de elevi de clasa a VIII-a de la Scoala “Nichita Stanescu” din Baia Mare au demarat o campanie de constientizare a cetatenilor asupra pericolului pe care il reprezinta lipsa resurselor. Pentru ca planeta sufera din cauza consumului excesiv de electricitate, tinerii le recomanda baimarenilor sa stinga becul sambata, 27 martie, intre 20,30 si 21,30.

“Ideea ne-a venit de la o compunere pe care ne-a pus sa o facem doamna profesoara Simona Banica. Ne-am gandit sa impartim peste 5.000 de pliante in oras, prin care sa ii determinam pe oameni sa faca un gest pentru batrana noastra planeta, adica sa stinga lumina pentru cateva minute”, a mentionat Ariana Ciociu, eleva in clasa a VIII-a.

Baimarenii s-au declarat extrem de incantati de actiune, subliniind a “daca tinerii nu incearca sa salveze planeta, atunci cine s-o faca?”.

“Am vazut in Spania o actiune similara, in care oamenii erau sensibilizati sa stinga lumina timp de o ora. Ma bucur ca o actiune de acest gen este implementata si in Romania”, este de parere baimareanul Dorin Libotean.

Pentru ca actiunea elevilor de la “Nichita Stanescu” este una inedita, acestia si-au gasit sustinatori chiar in randul VIP-urilor. Ariana Ciociu, sefa clasei care a organizat actiunea, a apelat pentru promovare si la Florin Grozea, componentul formatiei pop-dance Hi-Q.