Gând despre educatie

În pregătirea pentru a susține un proiect online nou la VentureConnect (NetCamp2010) m-am simțit un pic rușinat, la un moment dat.

Am realizat că mă folosesc de câteva avantaje pe care alți oameni nu le au și nici nu le pot avea. Mergând pe fir, pentru a descoperi sursa acestor avantaje, am realizat că toate se trag dintr-un singur atu: acumularea de informație.

Informație relevantă și informație puternică. Informații din domenii diferite, convergente într-o situație nouă. Informații adunate prin educație.

Educație formală (școală, cursuri, meditații, specializări) și nonformală (experiențe, cărți, reviste, articole online).

Diferența dintre un om puternic și un om mai puțin puternic constă în educație. Într-un sistem sănătos treapta pe care stai ca individ în societate este aproape matematic determinată de calitatea și cantitatea de învățătură (informație) pe care o deții. Miciile variații de la formulă se datorează talentelor native și foarte puțin norocului…

Și cum talentul ți-l dă Dumnezeu iar norocul este incontrolabil, cea mai bună investiție a ta este în educație.

Iar eu ridic pălăria în fața profesorilor pe care i-am avut la școala generală, în liceu și apoi în facultate. Zi de zi, în industria muzicală, prin țară, la conferințe online sau pe stradă descopăr mereu ce importantă este educația în viețile oamenilor.

Vizitează și donează și tu pe SusțineUNICEF.ro, pentru că viitorul copiilor începe la școală!