Sună mai bine live

Mă bucur să aud următoarea frază: “Am fost la voi la concert, Gașca Mea sună mult mai bine live”

Într-un fel e ciudat pentru că varianta de studio este atent lucrată, vocile sunt înregistrate de mai multe ori până ies bine, mixul și masterul sunt puternice.

Dar pe de altă parte e firesc: în concerte energia e mult mai bună, când cântăm hai și tu dacă simți așa vino-n gașca mea o facem privind în ochii celor pe care îi chemăm. E bucuria de a fi pe scenă și e energia pe care o primim înapoi! Este motivul pentru care ne-am apucat de muzică.

Mă gândeam la o listă a melodiilor Hi-Q care sună mult mai bine live decât originalul:
Dă muzica mai tare: deși n-a fost cel mai mare hit de radio, în concerte este o piesă de rezistență
Dor de tine, dor de noi: frumoasă este și versiunea originală, desigur… dar în concerte cântăm o versiune mai aproape de interpretarea acustică de pe albumul Best Of/Acustic, mai sensibilă
= Un minut: marele hit cu care am rupt anul 2001 era un dance cu orchestație inspirată din 2step/garage, în live sună a baladă pop și parcă e mai aproape de intenția versurilor

Mai sunt și piese care pur și simplu sună altfel în live, destul de departe de varianta originală! Un exemplu este Lose You: varianta originală este un pop cu influențe progressive trance, cea live este un pop-rock unde accentul cade pe chitară.

Pentru turneul de primăvară am pregătit un număr dublu de melodii decât la concertele de zi cu zi… Veți reauzi Prea Departe, Trăiește, Cât te iubeam și multe alte piese frumoase din cei 15 ani de Hi-Q.