Mandinga

EUROVISION: Top 10 motive pentru care Mandinga trebuia să câstige în 2012

Eurovision 2012

În seara asta am urmărit preselecția națională Eurovision 2012. Cele 15 melodii intrate în finală au fost destul de slabe și majoritatea interpreților apăreau pentru prima dată într-un show de anvergură națională. Dar asta e doar părerea mea…

Dar de ce toată lumea se aștepta să câștige Mandinga, și iată că Mandinga a câștigat?

De ce trebuia să câștige Mandinga la Eurovision 2012?

10. Mandinga trebuia să-și ia revanșa pentru succesul Elenei Gheorghe de la Eurovision-ul din 2009! Elena a plecat din Mandinga și a devenit un artist solo de succes iar trupa care a lansat-o a părut că rămâne în umbră. Dar Mandinga merita mai mult iar concursul din anul acesta era o oportunitate foarte bună!

9. Zaleilah este deja un hit de radio! Orice ar zice Lucian Viziru :-)

8. Costi Ioniță a compus manele de succes, pop de succes, dance de succes. Apoi a lansat trupe și artiști de succes [vezi Andra și Celia]. Apoi a devenit un compozitor de renume european. Dar în România lumea nu-l vede cu ochi buni iar Eurovision are avengura necesară pentru a-i aduce și recunoașterea națională.

7. Muzica popcorn cu influențe balcanice este o invenție românească și deja am avut succes în Europa și în restul lumii cu acest stil: Inna, Alexandra Stan, Akcent, Elena Gheorghe, Sasha Lopez. Hitul Zaleilah este exact pe valul acesta dance românesc.

6. Piesa Mandinga este în limba engleză și spaniolă. Două limbi internaționale cunoscute de miliarde de oameni. Engleza este limba internațională în industria muzicală. Mai bine decât o piesă în limba română sau în limba romanes.

5. Mandinga dă bine pe scenă: mulți oameni de rase diferite, personaje interesante, instrumentiști cu prezență scenică.

4. Elena arată bine-bine și cântă foarte bine. A avut una dintre cele mai bune prestații live din seara asta.

3. Sergiu e un bun manager! Trupa care ne reprezintă la Finala Eurovision are nevoie de un om în spatele ei, unul puternic, optimist, energic. Și de disciplină!

2. Mandinga este susținută puternic de o casă de discuri mare din România [Cat Music], o companie cu numeroase legături și relații în industria muzicală internațională. Ei reprezintă și licențiază sute de artiști români în străinătate, de la Edward Maya la Smiley, de la Sunrise Inc la DJ Sava ș.a.m.d. O casă de discuri mare susține trupa cu bani și cu un PR bun.

Mandinga
1. Telespectatorul român. Da, cel mai bun motiv pentru care Mandinga trebuia să câștige preselecția națională Eurovision România este… votul publicului român! Faptul că publicul a ales Zaleilah ca cea mai bună piesă din concurs este mult, mult, mult mai important decât votul unui juriu de specialitate [oricare ar fi acest juriu, cu tot respectul pentru membrii lui].

————————

Acum nu mai e niciun dubiu că Mandinga trebuia să câștige, nu-i așa?

Sau alții erau mai buni? Ce părere ai?