Deezer Volvo

ONLINE Mai multe detalii despre Deezer Orange Romania

Am fost entuziasmat de inițiativa Orange România de a oferi abonaților acces la muzică nelimitată prin Deezer – aplicație web și mobilă pornită în Franța acum 6 ani. Dar care este viitorul acestui serviciu de muzică online în România? Care sunt competitorii actuali și viitori?

Deezer Orange Romania

Muzica online în format streaming [adică ascultare fără descărcare/download] este unul dintre cele mai importante motive pentru care utilizatorii folosesc Internetul. Așadar bătălia va fi strânsă în următorii ani pentru abonații din sistem.

Deezer prin Orange este un răspuns potrivit ofertei Zonga de la Vodafone. Aștept acum reacția Cosmote :-) Ce serviciu muzical ar putea alege Cosmote/Romtelecom: Last.FM, MySpace, Grooveshark?

Last FM Deezer

Last.FM

Este poate cel mai cunoscut site dedicat muzicii, compania are sediul în Anglia și are un brand foarte iubit și în România. Deocamdată nu oferă streaming nelimitat pentru România dar ar fi un moment bun să se lanseze oficial și la noi în țară, dacă ar avea susținerea unui operator mobil. Last.FM are contracte, artiști, conținut și fani cu care s-ar bate de la egal la egal cu Deezer.

MySpace

MySpace a fost cea mai mare rețea de socializare până când Facebook a redefinit social media. A urmat o cădere rușinoasă care s-a încheiat cu vânzarea site-ului către un fond de investiții controlat de artistul/actorul Justin Timberlake. Noul MySpace s-a lansat în decembrie 2012 cu o grafică de excepție și o nouă abordare. Anul 2013 ar fi un bun an pentru o relansare mondială care să conțină și România, așa cum a făcut și Deezer în 2012.

Grooveshark Deezer

Grooveshark

Poate cel mai iubit site de muzică gratuită la noi în România. Din păcate se bârfește pe bloguri că serviciul nu este 100% legal… Sunt procese pe rol între Grooveshark și marile case de discuri. Poate după rezolvarea acestor litigii site-ul va încerca și piața românească, unde Deezer și Zonga își împart utilizatorii.

itunes Deezer

iRadio

Se zvonește că Apple va lansa propriul serviciu de muzică online în format streaming. Și nu ar fi ceva imposibl având în vedere succesul iTunes în domeniul download și al serviciului de radiouri online Pandora [disponibil doar în Statele Unite]. O lansare mondială în toată lumea ar fi o lovitură puternică pentru competitori, o lovitură de care compania fondată de Steve Jobs este capabilă. Văd această luptă și în contextul competiției dintre concernurile americane [Apple, Google, Microsoft] și cele europene [în spatele serviciului Deezer este o companie franceză].

Deezer va avea competitori în România?

Sau va încerca Cosmote/Romtelecom să construiască un serviciu audio autohton? Ar merita investiția sau mai bine cumpără unul deja existent?

Ce servicii online de muzică folosești? Sunt curios să aflu gusturile voastre.