Zonga Romania

MOBILE: Vodafone lansează Zonga Music Space

Zonga Music Space se lansează pe 1 martie în stația de metrou Piața Victoriei M2 din București. Astfel se continuă seria de inițiative digitale lansate de Vodafone pe parcursul ultimului an, cum au fost Biblioteca Digitală și Florăria Digitală.

Evenimentu Zonga din pasarela din stația de metrou Piața Victoriei M2 va fi prezentat de Cabral. La eveniment vor cânta două trupe românești noi: Breeze și Tooftaff.

Zonga Romania

Zonga Music Space este o colecție digitală de muzică grupată în 15 playlist-uri speciale, disponibilă utilizatorilor în spațiul metroului bucureștean, prin simpla scanare a codurilor QR, dar și online, pe www.zonga.ro.  

Cele 15 playlist-uri sunt afișate într-un spațiu special amenajat. Pentru a asculta pe telefonul mobil un playlist este de asemenea necesară instalarea aplicației Zonga pentru smartphones. Utilizatorii Vodafone beneficiază de trafic pe mobil inclus în cadrul aplicației, indiferent de perioada de utilizare a serviciului Zonga.

Zonga Music Space a pregătit 15 liste de melodii dedicate diferitelor momente ale zile și diferitelor activități:

“Muzica de stat pe net”;
“Muzica pentru citit in metrou”;
“Bucurestiul Asculta”;
“Muzica Zilei”;
“Muzica pentru o zi ploioasa”;
“Muzica de iesit”;
“Muzica pentru luni dimineata”;
“Muzica pentru trezit”;
“Muzica de sala”;
“Muzica pentru pauza dintre cursuri”;
“Muzica de ascultat in drum spre casa”;
“Muzica de relaxare”;
“Muzica de invatat”;
“Muzica de mers pe jos”;
“Muzica de mers cu bicicleta”.

Inițiativa este una de aplaudat din mai multe motive. Voi explica trei dintre ele: online în offline, promovarea muzicii mobile și filtrarea informației.

zonga logo

1. Online în offline

Așa cum s-a dovedit în ultimii ani, cele două medii sunt interdependente și se influențează unul pe celălalt. Spațiul virtual nu este un univers nou, complet separat de viața noastră de zi cu zi. Internetul ne-a oferit o modalitate mai rapidă [și mult mai ieftină] de a comunica și de a transmite informații, dar pe Net sunt aceeași oameni pe care îi întâlnim pe stradă, la școală, la muncă!

Proiectele online cu cel mai mare succes sunt acelea care au știut să vină în întâmpinarea unei nevoi existente în offline. Promovarea unui serviciu online are șanse de succes mai mari dacă se face și în offline: bannere stradale, televiziune, radio, presă scrisă.

Din acest motiv acțiunea din 1 martie de la metroul bucureștean este de aplaudat: serviciile online au nevoie de vizibilitate offline. Internetul trebuie să ajungă în stradă pentru a fi cu adevărat îmbrățișat de toată lumea!

Zonga Music Space

2. Promovarea muzicii mobile

Zonga Music Space nu este doar o acțiune de promovare a unui serviciu online, a unui brand! Aducând în atenția oamenilor [care vin și pleacă la școală sau la muncă] un serviciu de muzică mobilă, Vodafone promovează un fenomen aflat la început: ascultarea de muzică online pe smartphone.

Deși muzica în streaming există de câțiva ani, totuși majoritatea românilor încă nu folosesc serviciile de muzică online pe telefonul mobil. Trecerea de la Era Download la Era Streaming va dura câțiva ani, deși majoritatea internauților români nu-și mai trimit mp3-uri pe email… ci link-uri YouTube pe messenger și rețelele sociale. Dacă hard-disk-urile sunt destul de încăpătoare pentru a păstra milioane de fișiere muzicale, telefoanele mobile sunt mai potrivite pentru streaming decât pentru stocare.

Așadar Vodafone promovează de asemenea, pe lângă partenerul oficial Zonga, și streaming-ul mobil în general. Compania face astfel și un efort de educare a consumatorului român.

Zonga

3. Filtrarea informației

Din 2007 vorbesc pe acest blog despre atacul informațional din era Internet și de necesitatea filtrelor. Inițiativa Zonga de a oferi liste de ascultare gata făcute este o idee foarte bună. Să mă explic: problema zilelor noastre nu este accesul la informații sau lipsa informațiilor de calitate, ci găsirea informației relevante.

Fiecare român cu acces la Internet poate găsi zeci de milioane de melodii online, atât pe computer cât și cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei. Dar avem din ce în ce mai puțin timp să căutăm, să sortăm, să degustăm… Avem nevoie de recomandări, de topuri, de propuneri, de liste. Avem nevoie de filtre. Zonga Music Space propune numeroase playliste care fac ca descoperirea de muzică să fie mai ușoară, mai distractivă.

Găsiți muzica trupei Hi-Q pe Zonga aici: http://asculta.zonga.ro/#/artist/hi-q

Au mai scris: CabralVictor KapraSergiu BirișnwraduAlex RădescuDan Dragomir