Carla’s Dreams se ia la trântă muzicală cu CTC în primul Soundclash românesc

Fiți atenți veste bună: RedBull vine în România cu conceptul Soundclash într-un show la Sala Polivalentă din București, pe 28 septembrie.

Cele două trupe care se vor ”lovi” sunt CTC și Carla’s Dreams – o alegere pe care eu o aplaud! Abia aștept să-i văd live pe cele două scene ale evenimentului, sunt artiști români pe care eu îi admir pentru lirică, interpretare dar și pentru show-urile live. Mi se pare genială combinația și felicit echipa Red Bull România pentru alegere!

Genul acesta de mashup live este next step pentru muzica românească și cred că 28 septembrie va fi o bornă în istoria showbizului nostru. Se simte nevoia unui update la nivelul showurilor live, iar inițiative precum J&B Blending Spirits [primăvara 2017] și Grolsch Sound Experiment [primăvara 2015] au arătat că publicul român este însetat de lucruri noi.

Abia aștept să-i văd/aud pe pe DOC & Deliric & VD cântând ”Sub pielea mea” și ”Ne bucurăm în ciuda lor”, pe Sergiu :) cântând ”Negru” și ”Ceai”.

Noțiunea de Soundclash a apărut în anii ‘50 în Jamaica, în rândul artiștilor reggae care aveau nevoie de provocări noi și care se întreceau în versuri și ritmuri felurite pentru a capta atenția publicului. Îmbinarea de DJ-ing, muzică live și MC începea să atragă  publicul din ce în ce mai tare, însă duelurile muzicale apăreau încă din Baroc, pe când Bach și Handel concurau la curtea habsburgilor, continuând mai apoi, pe ritmuri jazz, când trupe din New Orleans doar asta făceau.

 

 

Prima ediție a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Red Bull SoundClash oferă setting-ul perfect, spațiul de joacă de care muzicienii au nevoie pentru o confruntare creativă și fără precedent. Nu vorbim nici despre un simplu concert, nici de două consecutive, ci de o rivalitate care îi scoate atât pe artiștii de la Carla’s Dreams, cât și pe cei de la CTC din zona de confort și îi aruncă în acest vortex al ritmurilor improvizate și al jumătăților de piese pe care unii și le vor continua celorlalți. Fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, fiecare îl va invita pe celălalt să schimbe ritmul, să arate că poate mai mult și mai tare.

Iată care va fi programul de pe 28 septembrie:

?  THE WARM UP – Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.

?  RUNDA 1: ‘THE COVER’ – Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.

?  RUNDA 2: ‘THE TAKE OVER’ – Carla‘s Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe CTC şi preia Carla’s… timp de 4 piese.

?  RUNDA 3: ‘THE CLASH’ – Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

?  RUNDA 4: ‘THE WILD CARD’ – Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.

? BILETE ŞI INFORMAŢII PE REDBULL.RO/SOUNDCLASH!