Sasha&Digweed

Sambata seara, dupa ce am ajuns de la mare si de la concertul de dupa-amiaza, m-am uitat la “Mari romani” (TVR1). Intrand in joc, eu il votasem pe Mihai Eminescu, pentru ca inseamna ceva pentru noi romanii (a scris ce a scris cand eram vai de capul nostru la literatura, a gandit ce a gandit cand nu aveam nici o directie politica, a schimbat pentru totdeauna cultura noastra) si pentru ca ne putem mandri cu el si in lume (este unul dintre marii romantici)! Ma mai gandeam si la Mircea Eliade (multi dintre noi nici nu stiu cat de mare este el pentru istoria religiilor, in lumea intreaga) si la Brancusi (rules!). Si poate Nadia (primul 10 pe linie din istorie).

N-am prins nici 50Cent, nici Depeche Mode, pentru ca am avut concerte in serile acelea, dar am fost la David Guetta, Zabiela, si, in seara asta, la Sasha&Digweed! A fost rupere la Arenele Romane, sunetul impecabil, atmosfera pasnica si petrecareata, baietii cu frezele cool si fetele cu maieuri in dungi, mi-a placut foarte mult! Un fel de Woodstock modern!
Imi convine noul trend de muzica house, e foarte pasnic, foarte cool, te pune sa arati bine, sa tragi de fiare, sa fii la curent cu tot ce e nou, sa accepti diferentele dintre oameni si dintre stiluri. Rock-ul degenereaza uneori in betii, in haine ponosite, in atitudine impotriva sistemului. Hip-hop-ul cade des in desuet, in vulgar, in XXL-degeaba. Desi acestea sunt doar exceptii si extreme, rock-ul si hip-hop-ul insemnand mult mai mult in cultura muzicala… Dar house-ul e pasnic, e zambet, e iubire!

“What Else Is There (Trentemoeller Remix)” – Royksopp.