Povestea “Doar tu”

V-am povestit cum s-au compus “Razna”, “Ce bine e!”, “Ocean de lacrimi” si “Malala”.

Povestea compunerii baladei “Doar tu” urmeaza…

Dupa succesul primei noastre balade “Dor de tine, dor de noi”, care a fost cea mai difuzata melodie Hi-Q la radio, din toate timpurile, ne-am hotarat sa facem cel putin o piesa lenta pe fiecare album. Pe albumul “O mare de dragoste” am avut “Unde esti?”, o melodie pop cu un text prea liric pentru a fi single vreodata. Melodia mea preferata de pe acel album…

Silviu, compozitorul si cantaretul care lucra de putin timp la studioul MOF Records, era vestit pentru inclinatia lui spre muzica neagra. Asa incat a fost de la sine inteles ca vom avea o balada pop, cu influente r&b, asa cum ii placea lui. Iar intr-o zi am auzit o orchestratie la care lucra, cu claps in loc de premiere, cu un sample de chitara foarte dragut. Am zis: “Aste e pentru Hi-Q!”. Silviu s-a mirat pentru ca nu suna aproape de stilul nostru, dar eu am insistat!

Silviu a facut o linie melodica ce ne-a uns pe toti la suflet!

Urmatorul pas a fost sa facem textul, si fiecare a luat acasa piesa si a venit cu ceva. Staru a fost din start cel mai inspirat, primele versuri din melodie lipindu-se imediat de sufletul nostru: “Iubiri au venit si-au plecat/ Ai ramas doar tu”… Atat de frumos!!

Textul se invarte in jurul cuvantului “tu”, asa cum povestea de iubire se invarte mereu in jurul unei persoane, ca si cum ea/el ar fi centrul lumii! “Nimic nu mai am daca nu te am/ Tot ce am esti tu”
“Si-n zgomotul din jurul meu/Linistea mea esti tu” este o parte care ne place, iar strofa continua cu antiteza intre frumusetea iubirii, a persoanei iubite, si restul lumii, pana la unificarea fiecarei trasaturi ale indragostitului cu persoana iubita: “Si te strig dar nu am glas/ Vocea mea esti tu”.

Melodia se termina rotund cu introducerea, care se transforma din introducere in concluzie, pentru ca nu am iubit doar o data, si ea nu e singura mea iubire, ar fi fost imposibil! Dar e singura care a ramas in inima mea…

“Iubiri au venit si-au plecat/ Ai ramas doar tu”

“Doar tu” – Hi-Q

[tags]Hi-Q, Music, Romania[/tags].