Al 5-lea articol pe e-OK.ro

Mituri si prejudecati – partea a 4-a

ARHIVA: ART1, ART2, ART3, ART4

Alt mit: “Atat imi doresc, sa semnez cu o casa de discuri! Apoi m-am scos!”

Toate trupele, toti artistii isi doresc sa semneze cu o casa de discuri! Un contract cu o casa de discuri inseamna confirmarea valorii proiectului muzical si e un punct important din drumul spre succes! Dar ce trebuie sa stie toata lumea este ca, desi necesar, acest contract nu este suficient!

Fair Play, trupa din Slatina care a fost descoperita de prima editie a emisiunii noastre, au semnat la cateva zile cu Dan Popi, pentru Cat Music. Ei au fost foarte fericiti, emisiunea le-a indeplinit visul si au ajuns in doar cateva zile dintr-o trupa debutanta de la Pitesti, intr-o trupa pe care o vazuse toata tara la televizor, cu piesa refacuta intr-un studio profesionist, cu contract la cea mai mare casa de discuri din Romania. Ei mi-au spus: “Gata! Ne-am scos!”. Eu le-am spus: “Ba nu, de-abea de acum incepe munca adevarata!”.

Nu stiu daca m-au inteles, dar sper ca voi sa intelegeti ca o casa de discuri nu face minuni! Ajuta un artist valoros, talentat, de viitor, cu manager descurcaret, un artist care are piese de calitate si cu potential comercial, un artist serios si consecvent. O casa de discuri promoveaza si vinde un material muzical de valoare, dar daca materialul muzical nu e bun, o casa de discuri nu poate face nimic!

V-ati gandit de ce unii artisti de la Cat Music vand mai putin si au mai putin succes decat Voltaj, 3 Sud Est si BUG Mafia? Doar sunt la aceeasi casa de discuri, beneficiaza de acelasi suport, aceeasi echipa! Aici intervine valoare artistului, seriozitatea lui, munca. Diferenta sta in materialul uman. Contractul cu casa de discuri ajuta, dar nu face minuni.

In concluzie, daca esti un artist la inceput de drum, fii constient ca fara un contract cu o casa de discuri nu poti ajunge in topuri, nu poti avea succes national! Dar, de asemenea, acesta nu este decat un pas spre succes, nu este singurul, iar munca adevarata incepe abia dupa semnarea contractului!

“Stiu” – Voltaj

[tags]Hi-Q, Music, Romania, e-OK[/tags]

.