Duminica>>>Emisiunea “Ce bine e!” – 6

Astazi am avut o editie dedicata rock-ului si problemelor promovarii acestui stil muzical. Trupa invitata a fost Sarmalele Reci, trupa infiintata in 1993, fusion-rock (conform site-ului lor oficial), alternative rock (conform ziarelor), “spre rock” (conform spuselor lui Zoltan), o trupa foarte originala, cu un mesaj ironic, parodic, critic, anti-conformist. Din pacate Florin Dumitrescu, textierul grupului (si blogger) nu a fost prezent, mi-ar fi placut sa-l cunosc!

www.muzicisifaze.com

Trupa debutanta propusa de noi a fost NOX, trupa progressive metal (ce inseamna asta?) din Pitesti, formata din 5 studenti.

Tudor Trache – voce (Medicina)
Dinca Marius Ionut – chitara (Politehnica)
Dia Remus Georgel – chitara bass (Romano-Americana)
Stoenescu Gabriel – percutie (ASE)
Doinea Andrei George – clape (ASE)

Specialistii au fost oameni de radio veniti din posturi care (mai) dau rock (totusi): George Zafiu – director muzical Europa FM, Mihai Dinu – director muzical Radio RFI si Ciprian Dinu – MC radio Guerrilla.

George Zafiu s-a saturat ca toti artistii sa-l “certe” ca nu sunt dati pe Europa FM! El spune ca playlist-ul se face conform unor sondaje, desi recunoaste ca postul are o politica ce nu lasa loc de manele, de exemplu, care cu siguranta ar iesi foarte bine in sondaje:-( De asemenea a spus Europa FM este o companie particulara care vrea sa faca profit si a spus ca radio-ul pe care il conduce nu vrea sa faca cultura muzicala. Totusi, a amintit ca a sustinut proiecte de calitate care au devenit succese, mentionand VH2.

Ciprian Dinu (care are blog, am aflat astazi) promoveaza in emisiunea lui trupe pop si rock, dar a vrut sa atraga atentia ca un proiect muzical, chiar daca e rock, trebuie sa fie decent ambalat pentru a fi “comercial”. Si a observat ca in ultimul timp sunt cateva trupe rock de calitate din Romania care au inteles acest lucru, fara sa cada in derizoriu.

Mihai Dinu a fost cel mai putin “atacat” pe acest subiect, radio RFI incheind cu Sarmalele Reci a 3-a editie a Saptamanii Muzicii Romanesti, cu concerte live in studio cu Iris, KUMM, Luna Amara, Sunday People. Cea care a sunat in direct in emisiune l-a intrebat pe Mihai de ce nu ofera mai multe stiluri de muzica, pentru ca ascultatorii sa poata alege. Mihai Dinu a replicat ca postul a ales 3 genuri muzicale (pop, rock si electro) care sunt de ajuns de ofertante pentru ca muzica de pe radio RFI sa fie diversa.

Am simtit o urma clara de repros in vocea lui Zoltan care a spus ca, dupa un timp in care au fost difuzati la Europa FM, Sarmalele Reci au fost “uitate” de acest radio.

Inregistrarile emisiunilor le gasiti pe http://www.tvr.ro/webcast/emisiuni.php

“Unspoken” – NOX

[tags]Hi-Q, Music, Romania, TVR2, Sarmalele Reci, NOX[/tags].