Luni>>>Voci si noul KISS TV

Luni a fost o zi destul de relaxata, fortat relaxata datorita faptului ca placa de sunet este in continuare la reparat :-( Dar am inregistrat voci pentru proiectul special Hi-Q din iarna, am tras “Tu esti dragostea mea” si abia astept sa trag si maine. Din pacate atat Mitzah cat si Nico sunt raciti si nu putem inregistra cu ei… La fel si Staru care e grav de tot, atat de grav incat nu a putut sa inregistreze podcast-ul lui de umor de saptamana trecuta de pe e-OK.ro !

Dupa ce am inregistrat eu, George a plecat si am ramas cu Silviu sa vedem ce ghiduri vocale mai trebuie facute. Am terminat in seara asta toate piesele de pe album, deci suntem pe ultima suta de metri cu el! Sunt atat de fericit cu proiectul asta, o sa uimeasca multa lume, atat cei carora le place muzica Hi-Q cat si cei care nu au fost prea atenti la ea!

Seara am incheiat invitatiile pentru emisiunea de duminica, mai asteptam cateva confirmari maine si gata! Va fi o emisiune dedicata rock-ului, pentru ca discutiile de duminica trecuta au fost aprinse si nu am putut sa atingem toate subiectele!

www.publionline.ro

Stiu ca vestea e veche, dar articolul din Evenimentul Zilei de azi ne spune ca de joi incepe sa transmita KISS TV in locul TV K Lumea, inlocuitorul vechiului Atomic. Eu sunt bucuros ca se va intampla asa si sper ca concurenta de pe piata televiziunilor muzicale sa ajute industria muzicala pe ansamblu. Dar nu pot sa nu observ ca se incheie o era si incepe alta! Aparitia Atomic acum 7 (?) ani a adus cu sine o explozie a muzicii romanesti, a trupelor dance, a concertelor. Prima televiziune muzicala condusa pe atunci de Tudor Giurgiu (actualul presedinte director general al TVR) a devenit principalul promovator (si producator) al noului curent muzical. Primele clipuri au fost produse chiar de Atomic, pentru trupele aflate atunci pe val: 3 Sud Est, K1, Ro-Mania, Vank, Andre.

Inclusiv succesul Hi-Q se leaga de Atomic, videoclipul “Totul va fi bine” realizat de Tudor Giurgiu pentru Atomic a fost un succes imens, postul difuzand piesa in heavy-rotation! Dorian Enache, in prezent cel mai bine cotat manager artistic din Romania, era si el angajat al postului Atomic si a sustinut promovarea trupei Hi-Q, impresionat de faptul ca trupa din Brasov venea cu o muzica originala, o atitudine fresh. De fapt, foarte multi profesionisti din industria actuala sunt “formati” in acea perioada la Atomic TV: Tudor Giurgiu, Dorian Enache, Andreea Paduraru, Ana Calin, Tudor Hristescu, si altii.

De ce spun ca Atomic a fost un factor important al succesului Hi-Q? Pentru ca perioada succesului clipului “Totul va fi bine” a coincis cu campania de recrutare de noi prezentatori pe care Antena1 o facea. Ce au facut ei? S-au uitat la Atomic si au ales cele mai bune trupe, le-au chemat la probe, iar cei trei brasoveni Hi-Q au convins! Si iata, in vara anului 2000, emisiunea omonima transmisa de la Costinesti a fost lider absolut de audienta in week-end, detronand concursurile de Bingo aflate la putere pana atunci! “Totul va fi bine” a fost prima emisiune care a invitat trupe de muzica si le-a dat ocazia sa spuna si altceva decat “clasicul” cantat!

Iata de ce spun ca disparitia fostului Atomic inseamna o incheiere a unei perioade, de ce KISS TV inseamna deschiderea unui alt capitol! Asteptarile mele sunt mari, sper din tot sufletul ca KISS TV sa promoveze muzica romaneasca de calitate!

Later edit: Bobo zice ca asteapta cu nerabdare noul proiect muzical Hi-Q. Mie imi zici? :-)
“Totul va fi bine” – Hi-Q (2000)

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Atomic, KISS TV, TVR, Antena1[/tags].