Marti>>>Articol despre management artistic in ProTV Magazin

In numarul de saptamana asta al revistei “Pro TV Magazin” se publica o serie de articole referitoare la managementul artistic, intitulata (gresit) “Impresarii vedetelor – Cum se transforma talentul in bani”. E gresit pentru ca articolele vorbesc aproape in exclusivitate de manageri, oameni care se ocupa de cariera unui artist, nu de impresari, oameni care cauta, organizeaza si intermediaza concerte pentru un artist. Dar incurcatura este des intalnita si ma asteptam la ea :-( (vezi si post-ul asta despre jurnalisti de monden).

Iata articolul referitor la Mihai Sturzu si MOF Records:

Mihai Sturzu: Ce bine e… să ai manager!
Mihai de la Hi-Q are de ceva vreme o casă de producție – MOF Records – împreună cu Florin, colegul său de trupă. O dată cu trecerea timpului, dar în același timp cu creșterea succesului trupei HI-Q, ideea unui management eficient a devenit mai mult decît o necesitate. Așa că Mihai s-a făcut manager. Se ocupă atît de trupa al cărei component este cît și de alți artiști, mai precis artiste! Fetele de la TNT și Anya sînt “norocoasele” care se află în grija sa. De curînd, prezintă cu Florin și o emisiune pe TVR 2 – “Ce bine e!” – menită să-i ajute pe tinerii debutanți în peisajul muzical…

Cat de bine e?
”Emisiunea a pornit de la sutele de mesaje și demo-uri de la artiști sau trupe din toată țara care ne scriu pentru o mînă de ajutor în încercarea lor de a se afirma. Ne scriu că ușile caselor de discuri sînt închise, că radiourile nici nu-i bagă în seamă sau că nu au bani să înregistreze în marile studiouri din București. Astfel stînd lucrurile, ne-am hotărît să descîlcim un pic ițele showbiz-ului pentru niște oameni aflați la început de drum. ÃŽn fiecare emisiune, acești aspiranți la poziția de star au ocazia să se întîlnească cu profesioniși din showbiz, să înregistreze în studiouri performante, să beneficieze de consilierea unor stiliști cu renume, totul fără să-i coste vreun leu. Mai departe, e rolul lor să ne convingă, pe noi și pe telespectatori, că au ceva de spus și că merită locul pe care și-l doresc”.

Primele rezultate
”Destinul celor care vin la noi în emisiune poate să înregistreze o schimbare radicală, în bine, evident, după cele 60 de minute în fața telespectatorilor. Totuși, la fel de bine, «începătorii» pot să constate că nu sînt încă pregătiți să intre în competiția adevărată din showbiz. ÃŽn acest sens, destinele artiștilor sau trupelor din emisiunea noastră au fost diferite: trupa Fair-Play din prima emisiune a semnat un contract cu Media Services, la 3 zile după show-ul TV. Solista Anya a devenit un proiect ce prinde tot mai mult contur într-o colaborare MOF Records și Roton. Sînt totuși și artiști de care nu mai știm nimic. Eu cred că, dacă peste un an vom auzi măcar de un artist consacrat care s-a lansat la noi în emisiune, atunci pariul nostru a fost cîștigat!”.

Un manager exigent
Atunci cînd stabilește traseele diferitelor proiecte, Mihai e foarte exigent. ”Prima condiție pentru ca eu să lucrez cu cineva e ca respectiva formație să se ridice din punct de vedere uman la niște standarde care nu sînt niciodată negociabile. ÃŽn spatele succesului constant al trupei Hi-Q (anul acesta am împlinit 10 ani) stă o disciplină de fier și o seriozitate care nu lasă loc de aere sau fițe de vedetă”.

Talentul în procente
”Teoria conform căreia succesul este 1% inspirație și 99% transpirație este perfect valabilă! Ca artist talentat, ai nevoie de un manager foarte bun, dar nici cel mai bun dintre manageri nu poate înlocui talentul unui artist. Degeaba concurezi la Formula 1 cu cel mai performant motor dacă sistemul de direcție este prost, la fel cum degeaba ai cel mai exact sistem de direcție pe un motor de 3 cai putere. ÃŽn funcție de implicarea în devenirea proiectului muzical, eu știu că procentele care se cuvin managerului sînt subiect de negociere între 10% și 50% din veniturile artistului”.

“Ce bine e!” – Hi-Q

[tags]Hi-Q, Music, Romania, management, ProTV Magazin, TNT, Anya[/tags].