Marti>>>Edi Schneider

Am avut o zi plina, inceputa cu recuperatul placii de sunet de la service, nu avea nimic… Apoi am fost la banca si am ajuns la studio, la MOF Records. Acolo George inregistra cu un cor de copii, Silviu lucra vis-a-vis cu Adi. Eu am mai ascultat niste demo-uri, am refacut sistemul desfacut de cateva zile, am lucrat la niste modificari pentru track-urile de live la Hi-Q. La ora 19 a venit la studio un inginer de sunet care a terminat atat Conservatorul romanesc cat si cel francez! A revenit in Romania dupa 8 ani de locuit in Franta si vrea sa lucreze intr-un studio bun. Am stat putin de vorba si i-am promis ca ma gandesc cum facem sa lucram impreuna, daca trece cu succes de o perioada de proba.

Pe la 9 seara a venit Staru ca sa incarcam track-urile pentru concert Hi-Q, dar nu am reusit, se pare ca CD-ROM-ul mixerului digital este busit :-( Pe la 9,30 am intrat in studio ca el sa inregistreze podcast-ul de umor de saptamana trecuta de pe www.e-OK.ro si cu el eram deja 4 persoane “in public”! Momentele lui de umor din fiecare saptamana au devenit atat de apreciate de prietenii nostri incat lumea se aboneaza deja sa fie in studio cand Staru inregistreaza! Podcast-ul tras astazi este despre taximetristi… Genial!

Pe la 10,30 seara au ajuns si Mitzah cu Edi Schneider, acesta din urma venit direct de la filmarea clipului cu Stefan Banica Jr. de la Buftea! Cum cine e Edi Schneider?… Edi este “Maestrul”, este DJ Phantom, este “taticul muzicii dance in Romania”. Datorita lui astazi exista 3 Sud Est, BUG Mafia, K1, Hi-Q. Datorita lui in 1997 muzica dance romaneasca a explodat, cu Genius, Andre, 3 Sud Est, K1 si RoMania, BUG Mafia si La Familia, si zeci de alte trupe care au trecut prin mana “Maestrului”. Toate trupele mari de azi sunt, cumva, legate de el, toti compozitorii mari de azi au facut scoala lui sau au crescut avandu-l idol!

Dupa ce i-am aratat proiectul special Hi-Q din iarna, studioul nou, noul single TNT si piesele Anyei, am fost la un restaurant chinezesc aproape de studio sa mai stam la povesti! I-am spus ce mai e nou, ce planuri avem, la ce ne-am gandit. El ne-a povestit ce planuri ale si el, ce a mai facut, si sper din tot sufletul ca vom lucra din nou impreuna!

Interesant este ca restaurantul chinezesc ales de Mitzah nu a fost ales la intamplare! Pe vremea cand noi abia porneam la drum ca trupa dance producand primele piese in studioul lui Edi, pe vremea aceea mergeam cu totii mereu la restaurantul chinezesc din Alba Iulia, ca sa sarbatorim o noua piesa! Sau pur si simplu, sa sarbatorim ca ne-am intalnit din nou. Pentru ca asta este o intalnire a noastra cu Maestrul Edi: o sarbatoare!

“Nu pot face nimic” – Hi-Q (1998)

[tags]Hi-Q, Music, Romania, DJ Phantom, Edi Schneider, e-OK, MOF Records[/tags].