Miercuri>>>De ce imi place “California Love” 2PAC & Dr. Dre

Sunt melodii care imi amintesc de copilarie. Sunt cateva mai speciale care imi amintesc de momente sau de perioade din copilaria mea, si parca de fiecare data cand re-ascult piesa un val de senzatii si sentimente, imagini si vise, toate revin din trecut!

Eram mare fan 2PAC cand aveam 14-15 ani, tipul avea o atitudine misto, o tehnica foarte buna, dar si o muzicalitate deosebita de restul rapperilor din perioada aceea. Negativele lui erau mai mult R&B decat hip-hop, cu instrumente acustice, cu ritmuri dansante, refrene cantate. Iar eu eram rapper, iti dai seama, nu?

“California Love” defineste in mintea mea o perioada intreaga, inceputul liceului, cand lucrurile incepeau sa se aseze intr-un fagas nou, cand cunosteam oameni noi, incepeam sa ma gandesc la viitor, la viata, la “ce vreau sa ma fac cand voi fi mare”:-) Dar si o perioada cand fetele incepeau sa ma bage in seama, cand imi dadeam seama ca sunt diferit si ca vreau sa fiu diferit de vecinii de la bloc sau din cartier. O perioada cand descopeream ca pot sa fiu si bun la invatatura dar si rebel, in felul meu… Atunci incepeam sa merg la petreceri la care nu eram invitat, sa ma duc in discoteca cu Mitzah si “rollerii din parc”, sa fiu monden :-)

undercover.com

Tot atunci muzica incepea sa devina mai mult decat un hobby si urmaream tot ce se intampla, si incercam sa invat de la cei care aveau succes, de la artistii de la radio si de pe casetele audio pe care le aveam eu si prietenii mei. Si am observat din prima ca negativul de la “California Love” este mai complex, mai plin, mai “altfel” decat alte piese hip-hop. Am observat talk-box-ul care reda niste sunete noi si exotice pentru mine, balansul extraordinar dat de diferentele dintre interpretarea lui 2PAC si cea a lui Dre, explozia de sunete si instrumente.

“Now it’s ’95 and they clock me and watch me
Diamonds shinin lookin like I robbed Liberace
It’s all good, from Diego to tha Bay
Your city is tha bomb if your city makin pay
Throw up a finger if ya feel the same way
Dre puttin it down for
Californ-i-a”

Erau zile frumoase… Pe tine ce amintiri te leaga de piesa asta?

“California Love” – 2PAC & Dr. Dre

[tags]Hi-Q, Music, Romania, 2PAC, Dr. Dre[/tags].