Miercuri>>>Stiri care mi-au atras atentia (2)

Astazi nu am mai ajuns la sala de dimineata pentru ca trebuia sa fiu la ora 1 la studio, inregistram cu Nico voci pentru albumul Hi-Q din primavara. Dupa asta avem concert, apoi sera petrecerea din Twice, ca in fiecare miercuri de aproape 4 ani. Trezit devreme, am avut timp sa ma mai uit pe stirile din lume, ceea ce va doresc si Dvoastra:-)

stiri

Evenimentul Zilei a publicat rezultatele sondajului de audienta pentru radiourile romanesti, Radio21 e pe locul 1 in continuare, urmat de KISS FM. Acesta din urma este pe primul loc in mediul urban in toata tara. Interesant, si explicabil daca ma intrebati pe mine, este ca audienta posturilor generaliste scade si creste audienta posturilor de nisa. Astfel, Romantic (muzica veche) creste cu 30000 de ascultatori, DEEA (muzica house) creste cu 20000, iar Guerilla (“smart pop-rock”) cu 7000. Si PRO FM creste, dar avand in vedere “gaura” de audienta a postului in ultimii 3 ani, parerea mea este ca e doar o revenire catre o pozitie fireasca.
Aceste miscari intaresc teoria lui Chris Anderson din “The Long Tail” conform careia viitorul va fi dominat de nise si nu de hit-uri, datorita usurintei cu care publicul poate gasi muzica de nisa exact pe gustul fiecaruia.

Tot in Evenimentul Zilei citesc ca Yahoo! si Reuters lanseaza un serviciu de “jurnalism colectiv” denumit “You Witness” prin care oamenii obisnuiti pot contribui la crearea unei stiri din propria experienta, cu articole scrise de ei, fotografii, clipuri. Ideea este foarte buna si vine in trend-ul web2.0, dupa succesul YouTube si al blogurilor. E clar, oamenii nu mai vor sa fie doar “receptori de informatie”, vor sa se implice si in crearea informatiei, devenind la randul lor “creatori de informatie”!

De la Agora Media vine stirea ca GECAD NET au facut un ghid de securizare pentru blog-uri. Mai multe aici!

De la Yahoo! News aflam castigatorii premiilor Billboard, cu Mary J. Blige posesoare a 9 premii, inclusiv artistul R&B al anului, solista R&B a anului si albumul R&B al anului. Nickelback au luat premiul pentru grupul anului. Chris Brown (super-promovat anul acesta) a luat premiul pentru cel mai bun debut si cel mai bun artist al anului. Lista completa o gasiti pe site-ul Billboard.com.

Pe blog-ul lui Gerd Leonhard, autorul cartii “The Future of Music”, gasesc stirea ca Norah Jones isi vinde noul single prin Yahoo! pe format MP3. Din ce in ce mai multi artisti importanti apeleaza la mediul on-line pentru a-si vinde piesele in format MP3, si asta e un semn ca codarea DRM nu este o optiune! Va spuneam eu acum cateva saptamani de faptul ca Yahoo! are curajul sa vanda MP3-uri fara protectie, fara exclusivitate, in speranta ca veniturile facute din vanzarea on-line sa acopere pierderile datorate asa-zisei piraterii pe net. Daca pariul lor iese castigator, teoriile marilor case de discuri si ale iTunes se dovedesc invechite si ne-viabile.

Later edit: 3 Sud Est si-au lansat noul album “Iubire” printr-o conferinta de presa neconventionala, tinuta intr-un hotel. (via BestMusic.ro)

“Don’t Know Why” – Norah Jones

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Stiri, Yahoo, Radio[/tags]

.