Marti>>>Michael Jackson va lansa albumul on-line

Will.I.Am (Black Eyed Peas), care lucreaza la niste piese pentru albumul lui Michael Jackson, sustine ca albumul acestuia va fi lansat exclusiv on-line.

(1) E o miscare ce urmareste ridicarea imaginii negative acumulate in ultimii ani, o miscare ce este dedicata fanilor artistului, si un semn al faptului ca el este inca “cool” si “modern”. Asta la prima vedere!

(2) Dar daca stai si te mai gandesti putin, e vorba poate si de faptul ca metodele traditionale de promovare si distributie sunt depasite! Sunt prea scumpe si prea complicate, vin pe canale de comunicare off-line care nu mai intereseaza pustii din zilele noastre, asa ca cea mai buna solutie pentru artistii noi este sa-si creeze o baza de fani on-line, de unde sa creasca, unde sa-si vanda muzica si produsele legate de trupa. Dar si pentru artistii mari internetul este bun, pentru ca un brand precum Jackson nu mai are nevoie de reclama la MTV si la Jay Leno, de coperti “Rolling Stones” sau “Billboard”, pentru a lansa un produs nou! Datorita setei de informatii legate de mega-star, orice miscare a lui este (gratuit) imprastiata instantaneu in on-line, pe blog-uri si site-uri de stiri!

(3) Daca stai si te gandesti si mai bine, si stii istoria conflictului Sony vs. Michael Jackson, dar si Sony vs. Prince, Sony vs. Mariah
Carey, Sony vs. George Michael, concluzia este ca “the king of pop” vrea sa nu mai aiba de a face cu casele de discuri (“Majors”)! Majorii sunt depasiti de evenimente, sunt in restructurari si repozitionari, tocmai datorita exploziei muzicii digitale pe net, iar aceasta situatie ii ofera prilejul lui Michael sa isi lanseze noul album exact asa cum vrea el, target-at perfect si promovat aproape gratuit!

Atentie: atat Prince cat si George Michael au declarat ca vor sa lanseze albumele exclusiv on-line, pe site-urile proprii. George Michael a spus chiar ca le va da gratuit fanilor, pentru ca are destui bani si vrea sa le multumeasca iubitorilor de muzica pentru suportul lor!

MJ

Sunt sigur ca vor trece multe luni de zile pana albumul va fi gata, dar sunt curios daca cele 3 niveluri de explicatii pe care le-am gasit se vor adeveri, sau care dintre optiuni e corecta!

“I Just Can’t Stop Loving You” – Michael Jackson

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Michael Jackson, Sony[/tags].