Luni>>> Cartile care te-au marcat

Astazi am ajuns la Diverta sa fac facturier nou pentru MOF Records si mi-am mai luat doua carti. Coincidenta face ca imediat sa ma sune Raluca de la revista Popcorn sa ma intrebe “care au fost cartile care te-au marcat?”. I-am raspuns si va zic si voua

1. “Moonwalk” Michael Jackson – am citit-o cand aveam 14 ani si eram mare fan. M-a impresionat povestea copiilor din suburbie, cu parinti muncitori, care ajung in cativa ani sa rupa America in doua cu succesul lor! Micul Michael avea deja 4 single-uri de aur la varsta de 11 ani. Iar pe vremea aceea single-urile erau viniluri cu 2 piese: side A si side B. Adica… wow! Apoi “Thriller” si cele 40 de milioane de unitati vandute, din nou… wow! Si lista continua, wow!, wow!, wow!
Povestea lui, spusa cu cuvintele lui.

2. “Bono: In conversatie cu Mickha Assayas” – carte auto-biografica in format de dialog, despre cel mai mare star rock din lume. De la inceput, cu viata de liceu si saracia din cartier, pana la turneele mondiale si lupta impotriva saraciei.
Foarte amuzant momentul in care cei din U2 descopera ca basistul nu stia sa cante la bas… Da, acelasi basist care este acum in trupa, a intrat in trupa doar pentru ca avea scule mai bune! Dar… nu stia sa cante!

3. “Future of Music” David Kusek & Gerd Leonhard – cei doi jurnalisti incearca sa prevada viitorul industriei muzicale. Cartea este scrisa in 2005 si vrei sa stii ceva? Jumatate din lucrurile previzionate de autori pentru anul 2015 se intampla deja in jurul nostru! De la web2.0, agregatoare, muzica pe telefon, tehnologie+entertainment pana la abonamente digitale, case de discuri, vlog-uri ale artistilor, streaming mondial. Apropo: Prince isi va lansa noul single prima data pe telefoanele mobile, prin Verizon, luna asta…
Am citit de 3 ori cartea asta si ma intorc la ea mereu pentru a vedea ce urmeaza si ce trebuie sa fac!

Sunt curios, care sunt cartile care ti-au marcat viata?

Later edit: intre timp mi-am amintit si alte carti importante din viata mea… dar intrebarea mea ramane deschisa pentru voi!

“Man in the Mirror” – Michael Jackson

[tags]Hi-Q, Music, Romania, Books, Carti[/tags].