Joi>>> Imaginatie, sala de repetitie, studio

Ieri am inregistrat in sala de repetitii 5 piese cu trupa noastra de instrumentisti. In regim “direct”, adica am inregistrat piesa cap-coada, dintr-o bucata. E prima data cand facem asa.

Eram foarte curios cum suna piesele in forma asta (fiind solist, pe scena aud altceva decat mixul complet pe care il aude publicul), cu 90% instrumente reci si doar o clapa de la DJ Star, uneori. Asa ca am fost foarte atent sa tragem cat putem noi de bine. Dupa 2 ore de instalat monitoare, cabluri, mixere, efecte, am inregistrat. Eu cantam la partile vocale ca ghid, pentru ca tot “feeling-ul” unei interpretari live se construieste in jurul vocilor. Dar vocile nu le inregistram si nici nu doream sa “murdaresc” sunetul…

Mic

Inregistrarea propriu-zisa a durat 30 de minute cu totul pentru ca baietii stiu piesele, avem deja ceva experienta impreuna, ei stiu ce vreau de la ei. Apoi a mai durat inca o ora de-cablatul, dezinstalarea.

In studio dupa aceea, cand am descarcat track-urile am avut niste probleme datorita incompabilitatii Yamaha – Windows XP :-( Pana la urma am rezolvat-o, dar tare ma speriasem ca am inregistrat degeaba!

Impreuna cu George Nemeznic, colegul nostru de la studio, am facut un mix aproximativ din acele track-uri (track=un canal de informatie muzicala). Suna interesant dar mult diferit fata de piesele originale, in varianta lor “dance”. Totusi, daca ma intrebi pe mine, mai matur, mai muzical, mai dinamic.

Mai pop.

Ceea ce ne dorim, defapt.

“Un minut” – Hi-Q

[tags]Hi-Q, music, Romania, de10ani, MOF Records[/tags].