Vineri>>> Ce carti citesc in perioada asta

Va spuneam acum cateva luni despre cartile pe care le-am citit. Intre timp am mai terminat cateva… Le citesc in paralel in general, daca sunt prea lungi, avand in vedere programul pe care il avem in perioada asta.

Asadar.
“Soros on Soros – Staying Ahead of the Curve”
O carte auto-biografica sub forma de intrebari si raspunsuri a marelui afacerist. Cartea a cumparat-o fratele meu mai mic, care este foarte pasionat de bursa, actiuni, derivate, banci, etc. El mi-a povestit despre criza lirei sterline si implicarea lui Soros si asta m-a facut curios! Mai ales ca de numele fundatiei lui ma leaga primele calculatoare si primul internet din viata mea (la liceu).
Interesanta teoria lui despre o societate deschisa si modul in care el priveste macro-economic si dincolo de granite istoria, politica, afacerile. Cum o fi sa ai peste 8 miliarde de dolari?
Soros on Soros

“Mix Masters” de Maureen Droney
O carte despre cei mai importanti ingineri de sunet incepand cu anii ’40 pana in zilele noastre! O carte care ma inspira sa invat mai multe despre muzica, despre studiouri, despre ceea ce fac eu. Oameni de care nu stii nimic dar de care se leaga mii de melodii care ne fac fericiti.
Mix Masters

“Dragostea dureaza 3 ani” de Frederic Beigbeder
Tipul e bun! O carte pe care am citit-o, m-am regasit in unele pasaje, mi-a stat inima in loc din cand in cand si am zambit cand am recunoscut fraze gen slogan… la care autorul este bun! Stiu ca se joaca cu inima mea, dar ce conteaza atata timp cand trezeste ceva in mine?
O carte usoara, de vara, pe care o rasfoiesc la intamplare din cand in cand, datorita frazelor memorabile.
Dragostea

“Pe culmile disperarii” de Emil Cioran
Am citit cartea asta cand eram in liceu si, deci, cand trebuia. Acum au descoperit-o si fratii mei mai mici iar eu o recitesc. Poate fi citita pe sarite, fiecare capitol este independent de celalalt.
Emil Cioran

“Composing Music: A New Approach” de William Russo
Autorul vine cu idei mai noi si mai vechi, exercitii si probe practice. Mai mult pentru cei care cunosc muzica si compozitia decat o carte pentru toata lumea.
Composing

“Berklee Music Theory Book 1”
Vestita serie publicata de Berklee Music unde Anca Lupes este (singura din Romania?) studenta on-line. Faptul ca doar un profesionist din sutele de oameni implicati in show-biz-ul romanesc face aceste cursuri spune totul despre situatia de la noi :-( Felicitari Anca!
Berklee

Tu ce citesti in perioada asta?

“Fix You” – Coldplay

[tags]Hi-Q, Music, Romania[/tags].