Acţiunea anti-piraterie

Comunicat de presă primit de la UPFR:

Ca urmare a sesizarii Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR), in dimineata zilei de 26 iunie a.c., cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5 (in colaborare cu alte forte) au realizat perchezitii in locuintele altor doi „pirati” de muzica pe internet. Acestia sunt G.A.M.S, (52 ani, proiectant) si F.F.L., ambii domiciliati in Bucuresti.

Cu ocazia perchezitiilor realizate au fost identificate in locuintele respectivilor studiouri clandestine special amenajate pentru copierea si comercializarea CD-urilor si DVD-urilor. Acestea contineau ultimele noutati din industria muzicala si cinematografica, precum si soft-uri protejate de organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor si conexe precum si de organizatiile antipiraterie.

In imobilele perchezitionate s-au gasit 10.357 CD-uri si DVD-uri pe care erau inregistrate filme, muzica si soft-uri (insumand 2240 Gb de opere protejate prin lege), 400 CD-uri si DVD-uri blank, 1800 plicuri si carcase.

Interceptarea celor doi „pirati” s-a realizat in urma actiunii de verificare pe internet initiata de inspectorii departamentului anti-piraterie din cadrul U.P.F.R. Acestia au constatat ca pe adresa de internet http://members.lycos.co.uk/bibliocd/ este uploadata o oferta de vanzare a unui numar foarte mare de produse contrafacute (fonograme tip CD si videograme tip DVD) cu tarife variabile, dar sub pretul real de comercializare al produselor originale.

U.P.F.R. va stabili prejudiciul creat titularilor drepturilor de autor si conexe si cei doi „pirati” de muzica pe internet vor fi pedepsiti conform legilor in vigoare.