Ce nu e EA

Acesta este un articol inspirat de “Ce nu e EL” de Anamaria Georgescu. Citiţi vă rog înainte acel frumos articol. Apoi daţi play şi citiţi-l şi pe al meu.

Ea nu e fata care visează la o viaţă mai uşoară sau mai frumoasă cum a văzut în tabloide că există. Sau în filme. Nu e cea care vrea o distracţie de-o vară sau un trofeu nou în vitrina ei. Nu e cea care mă invită la suc pentru a-i face în ciudă fostului iubit pe care încă îl iubeşte. Ea nu e fata care i-a luat la rând pe toţi băieţii de la televizor.

Ea nu e fata care mă invită la Balul facultăţii ei pentru a se mândri în faţa colegelor ei. Nu e fata care mă sună doar ca să fie părinţii ei mulţumiţi. Sau care uită de banii pe care i-am împrumutat când nimeni nu o putea ajuta.

Ea nu e omul care nu crede în mine şi în ceea ce fac. Care face sampling în frig la expoziţii de maşini şi crede că asta e mult mai bine decât să se ducă la facultate. Ea nu e fata care crede că banii vor cumpăra totul. Banii altora…

Nu e EA dacă nu crede în viaţă şi în ea.

Nu e EA dacă aşteaptă banii de la părinţii ei pentru shopping. Nu e EA dacă nu ştie ce va face după ce termină facultatea. Sigur nu e EA dacă a ales facultatea respectivă doar pentru că “e de viitor şi mama m-a obligat”.

Nu e EA dacă se combină cu toţi băieţii de care râdeam împreună pe vremea când era cu mine. Doar ca să-mi facă în ciudă.

Nu e EA dacă stă în continuare cu fostul iubit “pentru că am rămas amici”. Nu e EA dacă vorbeşte la telefon jumătate de oră cu alt bărbat când eu am scos-o în parc. Nu e EA dacă fumează în maşină chiar dacă i-am spus că am astm. Nu e EA dacă la 7 dimineaţa dansează pe mese într-un club plin de interlopi. Nu e EA dacă spune că îl urăşte pe prietenul meu cel mai bun înainte să-l cunoască personal.

Nu e EA dacă spune că urăşte pe oricine înainte să-l cunoască.

Nu e EA dacă nu stă să mă asculte ore în şir povestindu-i visele mele şi dacă eu nu pot sta ore în şir fermecat de visele ei. Nu e EA dacă nu are vise.

Nu e EA dacă s-a culcat cu altul crezând că băieţii “oricum sunt nişte porci”. Sigur nu e EA dacă n-a înţeles că n-ai voie să flirtezi cu prietenii mei. Nu e EA dacă la prima ceartă uită tot ce ne leagă şi calcă în picioare acei ani. Nu e EA dacă vine la mine noaptea deşi e logodită cu altul.

Nu e EA dacă nu face nimic crezând că merită să i se ofere totul. Nu e EA dacă aşteaptă ca “tot universul să conspire” pentru ea.

Nu e EA dacă îi e teamă de aventură. De plecat la mare peste o oră. De pus în practică cele mai nebuneşti idei din filmul nostru preferat. De plimbat prin pădure noaptea. De 200 km/h pe autostradă. Nu e EA dacă sărutul nostru e condiţionat de altcineva decât de noi doi. Nu e EA dacă nu mă ţine în braţe mereu şi nu-mi dă drumul din braţe când o rog.

Nu e EA de caută să schimbe ce e rău în mine. Pentru că “răul” e “bun” de multe ori, trebuie doar să o găsesc pe EA.