Manuel Dinculesc (Director programe Radio21): Manifest impotriva orbirii

Cum iti dai seama ca muzica romaneasca are totusi sanse sa evolueze? Cand vezi ca cei mai importanti oameni din radio industrie si-au facut blog. Serban Huidu (Director programe Kiss FM) are blog, Manuel Dinculescu (Director programe Radio21 si VibeFM) are blog, George Zafiu (Director programe EuropaFM) are blog, la fel Bogdan Nicolai (Director programe MTV), Tony Tesiu (Radio Zu), Olix, Dan Fintescu si Andreea Berghea (KissFM), Vali Barbulescu (VibeFM).

Ii asteptam si pe Nono Semen si Cristi Schnebli (ProFM), pe Dan Popi si Catalin Muraru.

Manuel zice astazi:

“In 15 ani de radio am inteles, cu greu e adevarat, ca nu tot ceea ce’mi place si’mi convine mie pe plan muzical, este corect si bun. Ca nu ceea ce’mi spun amicii de spritz si curve, este litera de lege, si trebuie pus in practica.

NU !!! CATEGORIC NU !!! pentru simplul motiv, ca stand parsiv si lenes pe margine, in coltul tau intunecos si mucegait, nu ai cum sa observi decat nimicul si murdarul ce te inconjoara. Ceea ce depaseste granitele orizontului tau, iti este pur si simplu necunoscut, iar pentru a’l critica, trebuie OBLIGATORIU sa ti’l scoti la lumina, sa’l simti, sa’l asculti, sa incerci sa’l intelegi si nu in ultimul rand, dupa ce macar ai vazut despre ce este vorba, sa te apuci sa mazgalesti verdicte pe o foaie.”

Si mai multe despre jobul lui:

Am inceput acum aproape 10 ani sa incurajam un stil muzical mult prea SATANIST in mintile pletosilor compozitori, care astazi iata, este la fiecare colt de bloc si a devenit fenomen national. Am relansat trupe si am accordat “asistenta medicala” tinerilor mult prea speriati de comunism spagi si relatii. Fara nume, multumiri si statui, fara stiri si reportaje, fara glorie, faima, poze si autografe, fara aplauze, averi si vedetisme.

Dar stiti ceva ? macar am satsfactia ca am incercat , am facut si am impus lucruri de care va bucurati zi de zi fara a va intreba simplu : de unde au aparut toate astea ?

Incheierea este patriotica si optimista, subscriu si eu:

NU vreau sa fiu roman patriot umil si in curul gol, inconjurat de ruinele unei societatii indobitocite si orbite de acest usuratic ORI CA NOI ORI LA GUNOI !!! vreau sa fiu un cetatean DEMN si DREPT, mandru de ceea ce sunt si suntem, de ceea ce am facut, facem si vom face !!!

Avem nevoie de oamenii care hotarasc destinul muzicii comerciale romanesti sa fie deschisi, sa ne spuna ce gandesc, sa asculte comentariile celorlalti.