Revolutie 4K si 3D la cinema

În seara asta am fost la Mall Vitan, la Hollywood Multiplex, unde s-a lansat noul sistem 3D. Am văzut Coraline, un film de animație un pic cam scary.

picture-61

Frumoasă experiență, diferențele dintre 3D și 2D mi se pare ca cele între filmul color și cel alb-negru. E superb!

O singură nedumerire am: de ce se insistă cu dublatul în română al filmelor când NIMĂNUI nu-i place asta?! În momentul în care personajul a scos prima vorbă în română sala a făcut oooooh dezaprobator. De ce se insistă cu asta?

In premiera mondiala, cinematografele Hollywood Multiplex si CinemaPRO depasesc barierele tehnologiei si pasesc, din data de 1 mai, in noua era 3D, odata cu implementarea celui mai nou si performant sistem digital si 3D de la Sony si RealD.

Cu titlu de pionerat, Hollywood Multiplex Bucuresti si CinemaPRO le vor oferi spectatorilor lor, incepand cu aceasta data, cea mai buna rezolutie a imaginii, un contrast excelent si cromatica perfecta a filmelor favorite, urmand ca acestor standarde sa li se alature de vineri, 15 mai si Lotus Oradea.

Cinematografele din Romania traiesc in aceste momente, schimbarea. Pelicula trece pe un loc secundar in favoarea formatului digital si a tehnologiei 3D. Formatul digital a suferit si el, la randul lui, o noua evolutie: de la 2K la 4K, acestia fiind parametrii celor mai evoluate tehnologii digitale implementate de catre cinematografele din intreaga lume.