Universal si Virgin Media vor lansa un serviciu de download nelimitat

Este vorba de un abonament special prin care cei care au internet prin Virgin Media vor putea asculta și descărca un număr nelimitat de melodii în format MP3 neptrotejat.

În Anglia. Din toamnă.

picture-37


Mai pe înțelesul nostru:
e ca și cum ai putea să-ți iei un abonament de la RDS prin care să poți descărca orice melodie Cat Music. LEGAL!

Ideea este mai veche și încă din 2007 o discut cu casele de discuri din România: dacă reușim să adunăm destul de mulți abonați care să plătească un abonament de acest gen suma totală ar dubla veniturile pe care le avem acum din vânzarea de mp3-uri pe internet.

Adică… all-you-can-eat!

picture-49Dar nu vă grăbiți să vă bucurați
că intrați în legalitate (dacă sunteți fani) sau că veți primi în sfârșit compensare din online pentru operele voastre (dacă sunteți artiști) pentru că Universal Music vrea ca o dată cu acest abonament să fie mai vigilent cu utilizatorii care încalcă legea drepturilor de autor. Asta în contextul în care Președintele Sarkozy insistă să introducă ’Legea celor trei lovituri’ în Franța, chit că acum câteva zile a fost declarată neconstituțională.

Sună încă futurist dar cred că acesta este viitorul muzicii pe internet! Muzica deja este pe torente, pe DC++ și pe hard-disk-urile tuturor, ce rost are să ne mai ascundem după deget? Sau ce rost are să-i dăm în judecată pe toți cei care au mp3-uri luate de pe net? Nu asta e soluția…

Vezi și Gerd Leonhard, autorul cărții ’The Future of Music’: ’Compensation, not Control’ (Via MediaFuturist.com)

Sau descarcă gratuit cartea ’Music 2.0’