Intrarea în normalitate

Arhi m-a acuzat că îmi schimb poziția cu privire la muzica pe internet. El zice că afirmațiile mele despre legalitatea siteurilor de muzică se bat cap în cap cu poziția reformistă pe care o am de când am intrat în online.

De fapt sunt două planuri ale aceluiași vis: relaxarea legislației în paralel cu reglementarea echilibrată.

words-boa-sorte-ccPoziția mea este nuanțată. Nu sunt nici contra “lacomilor de la casele de discuri” dar nici contra “piraților care ne sărăcesc”. Sunt pro “inovație în industria muzicală” și pro “reglementarea internetului în beneficiul tuturor părților”.

Din acest motiv am fost împotriva regulilor excesive ale unei noi metodologii referitoare la muzica de pe internet. Vezi articolul meu ’Interviu Hotnews: Despre metodologia «muzică pe internet»’

“Metodologia care se discuta in aceste zile pleaca de la o intentie laudabila, dar este fundamental gresita ca forma si nu reflecta realitatea. Sper din tot sufletul ca metodologia in aceasta forma sa nu fie aprobata de ORDA. Avem nevoie de o dezbatere publica vis-a-vis de o lege importanta pentru arta romaneasca”

Tot din acest motiv susțin drepturile autorilor și producătorilor de muzică pe internet. Vezi articolele mele ’Eradicarea pirateriei începe cu relaxarea legislației’ și ’Ajută blogurile, fii cu ochii pe online, fii deschis’

Vrem să înfrângem pirateria? Trebuie să fim mai buni decât ea.

Oare industria muzicală este distrusă de piraterie? Sau pirateria oferă produse şi servicii mai aproape de dorinţele consumatorilor iar industria muzicală nu ţine pasul?

Din păcate nu țin partea nimănui și cred în viitorul văzut de mine. Înțeleg de ce există riscul să devin antipatic pentru toată lumea…

Pentru că viitorul muzicii nu este nici cum vrea AIMR, nici cum vrea Așa-Zisul-Pirat.

Unii mă vor urî că nu-i susțin când vor vrea să abuzeze de puterea și poziția lor. Alții mă vor urî că nu-i las să facă bani folosindu-se ilegal de munca altora.

Lupt pentru intrarea în normalitate.

Visul meu este un internet care să fie:
1) ușor de folosit și distractiv pentru utilizatori,
2) profitabil pentru antreprenori,
3) corect cu autorii și producătorii de muzică.

Photo: Boa-Sorte (CC-BY-2.0)