Byron goes Creative Commons

Trupa Byron a făcut un pas firesc pentru 2010: de luna asta va oferi gratuit muzica digitală în licențe Creative Commons, adică la liber pentru folosirea necomercială – download, ascultare, distribuire, promovare.

Explicația lor este foarte simpatică și subscriu la ea: “Pentru că cei care construiesc poduri sunt mai simpatici decât cei care ridică garduri”

byron

Așa că poți liniștit asculta și trimite la prieteni două albume Byron: “Forbidden drama” și “A kind of alchemy”. O soluție este desigur site-ul lor oficial ByronMusic.ro, dar de asemenea îi găsiți și la adresa http://byron.bandcamp.com/

Atenție!

Creative Commons se aplică numai conţinutului digital, cei care vor CD-uri adevărate vor putea în continuare (ba chiar îi încurajăm!) să le cumpere din locurile consacrate. Însă pe net am vrea să facem lucrurile ceva mai simple.

Vă amintesc că primul album românesc lansat în CC a fost ’Vreau să simt Praga’ Travka în 2007. Apoi, în 2008, trupa Hi-Q a susținut lansarea oficială a Creative Commons în România. Apoi am lansat un concurs de remixuri ’Eu+Tu=Iubire’ bazat pe licențele Creative Commons iar anul acesta am oferit spre download gratuit și legal CC balada ’Mor de dor (feat. Alexandra Stan)’.

Ce este Creative Commons? Vezi un clip explicativ mai jos: