Antonia, vedeta familiei mele

Jacobs Kronung a lansat un concurs online în care premiază cele mai frumoase povești de viață legate de momentele intense. Premiile sunt consistente iar regulamentul și înscrierile le găsești la adresa http://www.coffeechat.ro/momente-intense/

Eu nu particip la concurs dar vreau să vă povestesc și eu despre un moment intens pe care nu-l voi uita niciodată.

Am trăit multe momente frumoase în viața mea de artist. Pe multe le-am povestit chiar aici pe blog, este extraordinar să vezi mii (uneori zeci de mii) de oameni care cântă în cor versurile noastre, zâmbind, sărind, ridicând mâinile, lăsându-se duși de fericire pentru un moment.

Dar anul acesta mi s-a întâmplat o bucurie diferită, surprinzătoare pentru mine: s-a născut nepoțica! Generația cea mai nouă a familiei Grozea, cum se zice :-)

Eram prin oraș cu prietena mea, căutând o terasă sau un loc unde să bem un suc. Antonia, fiica fratelui meu mai mic era ’așteptată’ peste câteva zile, totul era programat, știi cum e cu copiii și cu doctorii în timpurile noastre… La un moment dat aud tic-tac-ul telefonului mobil, primisem un mesaj, dar fiind la volan nu m-am grăbit să mă uit la el.

Cine putea fi la ora 11 noaptea?

Și să nu-mi spuneți că frații nu au o legătură telepatică pentru că nu cred… În acel moment m-am gândit: “Parcă vezi că naște Andreia și mesajul e de la fratele meu”. Totuși, dacă se întâmpla asta m-ar fi sunat, nu ar fi dat SMS, nu-i așa? Oricum, inima îmi bătea mai tare de emoție, emoția că o viață va apărea în viețile noastre!

SMS-ul nu era de la fratele meu totuși. Dar nu au trecut trei minute și… “Vino repede la spital, e lângă Victoriei, vineee Antoniiiicaaaa”.

În 5 minute am străbătut tot orașul, cu mâinile tremurânde, cu ochii apoși, cu fericire în suflet! 

Un pic după 12 noaptea Antonia zâmbea în fața telefonului meu mobil, folosit de o asistentă din camera de naștere. Un moment unic, un moment intens care ne-a schimbat viețile tuturor.

O fericire care cu greu o pot descrie dar… pe care v-o doresc și vouă.

Găsești mai multe poveșit despre momentele intense aici.