Mashup Culture – editia 35 – invitat: Dorian Enache

Luni seară de la ora 21:00 discutăm cu managerul Dorian Enache despre muzica românească. Vor dispărea casele de discuri? Care e rolul managerului în cariera unui artist? Pot artiștii să dea lovitura și singuri, folosindu-se doar de instrumentele online?

Dorian lucrează în industria muzicală de peste 15 ani fiind managerul unor artiști de top precum Puya, Guess Who, Spike, Grasu XXL, Naguale etc.

Anul acesta a co-fondat MusicExpert care este o companie “360 grades full service” – se ocupă de artiști începând cu managementul, impresarierea până la PR, comunicare și organizare de spectacole.

Câteva informații desprinse din biografia lui:

dorian-enacheAm sarit de pe bancile liceului direct in fata microfonului de la FUN Radio. Anul 1993 nu oferea prea multe oportunitati de job asa ca l-am ales pe cel mai simplu. Dupa ce am trecut pe la Radio 2 M+ si Radio Contact, adus mai mereu prin preajma lui Marius Furdui, mentorul tineretii mele, mi-am incheiat aventura prin radiouri in 1998, pentru a construi alaturi de o minunata echipa prima televiziune musicala din Romania – ATOMIC TV.

Intr-o tara in care nu existau videoclipuri de nici un fel, am reusit ca 1 an mai tarziu sa incropesc programul de 24 de ore al celei mai de succes televiziuni la care am lucrat pana in prezent, intr-o piata muzicala aproape inexistenta. Aventura atomica s-a incheiat in 2000, moment in care am decis sa renunt la functia de Music Manager si sa o preiau pe cea de liber profesionist sub titulatura de InsideMusic.

Dupa 4 ani de clearance si consultanta muzicala pentru agentiile de publicitate din intreaga Europa de Est, m-am intors la o pasiune mai veche – managementul artistic, punand bazele InsideMusicManagement/iMusikEvent alaturi de prietenul de o viata – Cristi Ochiu. Cristina Rus, Impact, Class, Hi-Q, Claudia Cream, Bordo, Puya, Andreea Balan, Guess Who, Spike, Grasu XXL, Naguale sunt doar cativa dintre artistii a caror cariera a fost influentata (sau inca mai este) de deciziile luate dupa multe ore brainstorming. Si in viitorul apropiat nu se anunta schimbari importante.

Ascultă un rezumat de 10 minute din ediția trecută aici.