Jurnal de Paris: ziua nr 5

Programasem Disneyland pentru azi dar ploaia ne-a dus către Versailles.

Impresionantă reședință a curții regale franceze este somptuoasă și măreață, simbol al puterii și bogăției Franței secolelor XVII-XVIII. Am vizitat palatul și am văzut câte ceva din parcurile din spatele lui. Din păcate ploaia măruntă nu prea ne îmbia să ne plimbăm prea mult prin grădinile celebre din complexul Versailles.

După ce am luat câteva suveniruri și cadouri pentru părinți, frați, surori, bunici, nepoței, concitadini, amici, prieteni și dușmani :-) am făcut cale întoarsă spre Paris. Unde Champs Elysees ne-a convins din nou să-l batem la picior, pe noi și pe miile de turiști entuziaști.

Un grup de street-dancers atragea sute de oameni. Un spectacol ad-hoc în mijlocul ploii… Lângă ei, la intrarea într-un magazin se adunaseră toți angajații și dansau pe o melodie de-a lui Michael, invitând clienții pe covorul roșu de la intrare.

Magazinele luminate arătau ca niște globuri pe un gigantic brad împodobit, cu bulevardul în rolul bradului și turiștii în rolul licuricilor uimiți.

Vis-a-vis ne aștepta restaurantul Haagen-Dazs cu cea mai bună înghețată din lume. Am cunoscut-o acum câțiva ani la Cannes și de atunci mă leagă o prieteni strânsă cu ea :-) La Haagen-Dazs era și Wi-Fi gratuit, și căldură, și zeci de sortimente de preparate desert. Așa că am stat un pic mai mult și ne-am răsfățat!

Ziua s-a încheiat cu o lungă plimbare spre Turnul Eiffel (un lait-motiv al vacanței noastre) și un pahar de vin roșu de Bordeaux.