Jurnal de Paris: ziua nr 6

OMG.

Azi a fost cea mai frumoasa zi!

Am inceput-o devreme cand am plecat spre Euro Disneyland. Dupa aproximativ 1h de mers cu RER-ul (metrou de mare viteza) am ajuns si inca de la iesirea de la metrou am fost izbiti de frumusetea si maretia palatelor colorate ca in povesti.

Am inceput cu Disneyland care este un mic orasel de poveste, unde este imposibil sa nu iti retraiesti un pic din copilarie. Am luat trenuletul care ne-a introdus in lumea fantastica impartita pe teme: Fantasyland, Frontierland, Adventureland, Discoveryland.

Dupa care am luat-o la pas, primul loc in care am intrat fiind Labirintul curios a lui Alice (pe care, recunosc, l-am subestimat la inceput). De acolo am iesit putin ametiti. :-)

Trecand granita in Frontierland am vizitat Phantom Manor, la insistentele Ioanei ne-am dat si intr-un Roller Coaster care m-a cam speriat, desi nu parea rau de afara. In tunelele din care ieseam ni se facea si poze pe care le puteam cumpara pe urma. Ceea ce am si facut! Pozele nu pot sa vi le arat, avem niste feteeee…

Dupa ce am ras si ne-am distrat la Disneyland am zis sa trecem la lucruri mai serioase si sa intram la Walt Disney Studios, al doilea parc de distractii din zona. Acolo ne-am uitat pe harta unde erau notate cu bulina portocalie distractiile cele mai spectaculoase.

Primul loc pe care l-am incercat se numea RC Racer si era o masina care te ridica perpendicular cu pamantul si iti dadea drumul cu viteza. De acolo am iesit ametiti si ne-am indreptat catre Hotel Hollywood (Tower of terror) – habar nu aveam ce ne asteapta! Din exterior arata ca un hotel parasit de 20 de etaje, insa inauntru ne-am urcat intr-un lift cu scaune care facea ture rapide pana in varful cladirii, unde s-au deschis usiile si puteam vedea tot Disneyland-ul… Desi panorama era frumoasa numai de panorama n-aveam noi chef, speriati de viteza cu care liftul cadea in gol! Distractia era completata de un liftier sarcastic care isi juca perfect rolul, marind si mai mult suspansul.

Ultima distractie a fost si cea mai impresionanta: Rock’n’Roller Coaster starring Aerosmith.
Un roller coaster acoperit, cu muzica la maxim, blitzuri si viraje la 360 de grade. Nu am cuvinte sa exprim senzatiile si adrenalina pe care le-am simtit aici! Oh My God! Maaaaai vreeeeeau!!!!

Vezi harta caruselului mai sus

La finalul zilei eram ametiti dar fericiti. Hotarati sa revenim cat de des putem la Disneyland!