Musikki: acest Google al muzicii online

Avem nevoie de un search engine pentru muzică, mai ales de când Songza a cam dat faliment și s-a redefinit și parcă nu mai e lafel de distractiv… Mai era MixTurtle dar parcă nu arată la fel de bine precum Musikki!

Ce e așa special la Musikki.com?

Îmi place că rezultatele căutărilor crează automat pagini complete ale artistului respectiv: biografie (din Wikipedia probabil), videoclipuri, fotografii, datele concertelor (preluate de pe Last.fm) și menționări pe Twitter. Adică un fel de pagină oficială a artistului cu informații adunate de pe net.

Nu sună rău! Mai ales dacă artistul pe care îl cauți are date complete pe internet, mai exact pe Last.FM.

Însă dacă e un artist mai puțin cunoscut, lucrurile se complică… La căutarea trupei ’Iris’ am descoperit o trupă americană cu același nume iar la videoclip s-a încărcat piesa omonimă a trupei Goo Goo Dolls.

Încearcă și tu câteva nume de artiști: U2, Stefan Bănică Jr sau Moby sau Muse

În total mi-a plăcut abordarea Musikki și cred că îl voi folosi data viitoare când voi auzi numele unei trupe despre care nu știu nimic. Dar nu înțeleg încă diferența dintre Last.FM și acest motor de căutare… Dacă tot preia de la celebrul site englez toate informațiile cu ce vine nou Musikki?