Jurnal de Amsterdam: ziua 4

Am vizitat piața de lângă casa Ralucăi, ne-am luat câteva amintiri și prostioare.

Apoi am lăsat bicicletele la centrul de închiriere, cu inima îndoită… Mi-a plăcut mult plimbatul pe două roți în Amsterdam! V-am spus că peste tot în Olanda sunt piste de bicicletă, cu semne de circulație, sensuri de mers, semafoare dedicate? Stai, să fie clar: nu sunt piste pe stradă sau pe trotuar, sunt străzi separate, dedicate exclusiv bicicletelor!

Raiul bicicletelor :-)

După prânz am luat vaporașul pentru o plimbare pe canalele Amsterdamului. A durat mai mult de o oră și am aflat lucruri foarte interesante despre cultura, istoria și arhitectura olandeză. Și m-am bronzat :-)

Apoi plimbare prin centru, pe la piața de flori, prin magazine, la Muzeul Sexului.

Am fost uimit să descopăr toalete publice deschise :-/ pe străzile orașului. Uite una:

Pe bune?!? Char le folosește cineva?

Seara ne-am plimbat până la gară (ne-am luat și biletele de tren pentru Eindhoven) și prin centru. Am descoperit că știm deja cum să ajungem de oriunde până oriunde :-) așa că Amsterdamul nu mai e un secret pentru noi! Cel puțin centrul lui.

Și, ca să ne ținem de tradiție, am căutat un restaurant asiatic pentru a testa mixul de culturi, așa cum facem în fiecare oraș european pe care îl vizităm. Am găsit un restaurant thailandez pe care vi-l recomand.

articol în construcție