Jurnal de Amsterdam: ziua 3

Încep cu fraza pentru tabloide, care de curând dau copy-paste de pe bloguri și Facebook pentru a-și face porția de articole zilnice :-(

Logodnica lui Florin de la Hi-Q merge la Amsterdam ca să-și schimbe look-ul!*

Acum restul articolului, pentru prieteni și familie…

Chiar nu mă așteptam să vin la Amsterdam și să mă bronzez! Dar asta am făcut dimineața asta, pe balcon, în spatele casei, lângă copaci și răsfățat de ciripitul păsărilor. Yeap, sunt în centrul Amsterdamului și e liniște și multă natură!

La prânz am plecat într-o expediție în pădurea de lângă – Amsterdamse Bos, un fel de parc imens în apropierea orașului. De fapt, în oraș, pentru că n-am mers mai mult de 15 minute cu bicicletele până la el…

1000 de hectare de pădure, cu mici drumuri pentru pietoni și, desigur, ca peste tot în Amsterdam, piste de bicicliști. Plus marele lac artificial Bosbaan unde se țin competițiile de cayac-canoe. Un mare canal dreptunghiular care se pierdea în depărtare, printre copaci…

Unele poienițe pline de flori arătau ca în filme, sau mai bine zis: ca în Rai. Nu exagerez! Atmosfera, pădurea, liniștea, florile, micile canale, caii, copiii blonzi, totul arată paradisiac.

Abia aștept să vă arăt fotografii (toată lumea doarme așa că voi descărca aparatul foto mâine) care să vă dea măcar o impresie despre ce am văzut.

Știu, mă mir ca un prost văzând niște copaci, niște apă și niște flori. Natura ar trebui să fie cel mai :-) natural lucru pentru om. Din păcate cenușiul și delăsarea care mă așteaptă în parcurile bucureștene mă împinge să visez să fug. Nu în Europa lui Brăduț, să fug pur și simplu.

E bine să călătorești, te mai deschizi la cap.

Apropo: citeam la Ghenea pe blog că a fost în peste 100 de țări. Banii n-aduc fericirea, băi, ci mintea celui care știe să-i folosească!

————
*Oare se vor prinde că e o ironie la adresa lor?