TABLETE: Amazon lansează 4 noi tablete la preturi incredibile!

Din punctul meu de vedere BlackBerry și HP s-au grăbit să lanseze tablete doar de dragul competiției cu Apple. Gadget-urile sunt slabe, incomplete, neșlefuite ca software… Era și firesc să aibă un succes moderat față de inovatorii iPad care au copt-o ani de zile până au lansat un produs revoluționar!

În altă ligă se află Samsung [care produce majoritatea componentelor pentru iPhone și MacBook] și Motorola [care a fost cumpărată de Google deci are un viitor sigur în echipa Android].

Dar toate aceste 4 companii au lansat tablete la prețuri egale cu marele câștigător al cursei, iPad. O mișcare evident greșită, pe o nișă inventată și condusă de iPad!



Amazon însă nu s-a grăbit și a venit cu o abordare proprie: tablete foarte-foarte ieftine, cu sisteme de operare proprii [bazate pe Android, care e un software open-source deci poate fi modificat] și aplicații dedicate.

Mai mult decât atât: Amazon, în comparație cu BlackBerry, HP, Samsung și Motorola au deja un ecosistem foarte solid construit în jurul magazinului online. Și, o dată cu sistemul deja creat, o mare bază de clienți.

Așa cum Apple avea o bază consistentă de fani MacBook, iPod și iPhone! Și zeci de milioane de clienți iTunes care cumpărau exclusiv prin acest serviciu.

În concluzie… pe mine Amazon m-a surprins și m-a convins. Prevăd un viitor luminos pentru această companie și o nișă nouă pe care a inventat-o pentru a fi lider :-)

Kindle Touch – 99$
Kindle Touch 3G – 149$
Kindle Fire – 199 $

—————-

Iată un video despre noul browser de internet realizat de Amazon special pentru tabletele proprii:

Un articol interesant despre Kindle vs iPad aici.