YOUTUBE: Compune un cântec pe zi

Tipul acesta e foarte ambițios și foarte insistent: Jonathan Mann compune câte o melodie nouă în fiecare zi, de 1000 de zile încoace! Melodie și videoclip!

În fiecare zi! De 1024 zile, azi :-)

Pe contul lui YouTube s-au adunat deja câteva milioane de vizionări, multe datorate clipului cu iPhone4 pe care Steve Jobs l-a descoperit și prezentat la una dintre celebrele sale conferințe.

Sigur că 80% din melodii sunt proaste, superficiale, junk. Mai mult de jumătate au versuri din ziare, bloguri, dicționare sau lucrări medicale :-) Dar există cu siguranță 1-2% piese bune. Procent mic, rezultat bun!

Experiementul tipului mi-a adus aminte de propriul meu experiment din august, când mi-am propus 5 melodii noi în 5 zile. Am reușit 4 melodii în 6 zile, dar sunt mulțumit, pentru că munca din acele zile a fost baza noului album Hi-Q. Și rezultatul mi-a demonstrat că singurele limite pe care le avem sunt limitele pe care ni le impunem singuri.

Nu aș avea puterea să compun câte o melodie pe zi, dar cred că un experiment din acesta ar fi interesant, o dată la 6 luni. Ce crezi?


Și un video despre cum compune el:



Iată și cântecul # în ziua morții lui Steve Jobs