Vrem să lansăm noul album Hi-Q în decembrie

Săptămânile astea sunt pline… Dimineața lucrăm la orchestrații și idei, după-amiaza înregistrăm voci.

Iar în weekend avem concerte, desigur :-) Vă invit sâmbătă la Hipodromul din Ploiești, de exemplu. Sau la baluri prin țară. [Apropo, dacă vrei concert live cu band la balul tău dă-ne un email la contact@hi-q.ro]

Totul a pornit pe 1 august când m-am hotărât că merităm un album nou. Long Play, cum se zicea pe vremuri, adică 10-12 melodii noi. Nu single-uri din ani diferiți, adunate într-o compilație, ci un album complet, pe care să-l asculți de la prima la ultima melodie.

Un album care să te introducă într-o lume nouă. Lumea noastră.

Un album care să marcheze un moment în carieră, un sound care ne definește în 2011, cu versuri și mesaje care ne macină azi, în early thirty.

În luna august am compus majoritatea melodiilor și de atunci lucrăm la versuri și instrumentale.

Ascultând cele 4 melodii care sunt gata mi-am dat seama că sunt altfel decât mă așteptam. Cu siguranță sunt altfel decât te așteptai tu [probabil că iubești “Gașca mea” și “Razna” și “Bună dimineața”] dar mai interesant este că sunt altfel decât mă așteptam EU!


Dorința noastră cea mai mare nu este să dăm lovitura sau să ne luăm la trântă cu Guess Who, Pitbull și Allexinno.

Dorința noastră cea mai mare este să fim noi înșine și în melodiile acestea, nu doar în concertele live cu band. Ne-ar plăcea ca cei care ascultă noul album să fie surprinși, iar dacă vor fi surprinți plăcut cu atât mai bine. Dacă vor fi surprinși neplăcut de chitări, de efecte, de sonorități, de versurile triste sau prea sincere… ei bine, asta nu ne deranjează.

Pentru că sonoritățile acestea și versurile sincere ne sunt mai apropiate acum decât hiturile de radio. Așa simțim acum: vrem un album personal, intim, sincer.

Și, credeți-mă, ai nevoie de mare curaj să fii sincer în muzica anului 2011.

Norocul nostru este că Hi-Q are mulți prieteni care ne cheamă în țară, săptămână de săptămână. Până la urmă sinceritatea nu e chiar o tactică rea pentru un artist, se pare :-)