ONLINE: YouTube va lua locul (în sfârsit) companiilor de cablu TV!

Nu azi, nici mâine. Dar în curând.

De câțiva ani de zile se spune că YouTube este viitorul televiziunii și al cinematografului.

Dar, deși site-ul are cu siguranță un mare succes în domeniul audio-video pe internet, YouTube a fost mult timp locul unde vezi noile videoclipuri muzicale, poante, gafe și pisici. Deci canalele de știri, documentare și filme nu se simțeau direct atacate de noul “standard” în distracția online.

Dar de câteva luni site-ul a ridicat limita de durată a filmulețelor la 15 minute, iar unii utilizatori pot pune chiar și filme de o oră! Așadar emisiunile, documentarele și filmele de scurt-metraj au atacat YouTube-ul.


Totuși, suntem încă departe de momentul în care poți arunca cu totul televizorul și te poți deconecta de la UPC, Dolce și RDS :-) Pentru că serialele preferate de pe ProTV, Antena1, ProCinema, HBO, Cinemax etc. nu le găsești pe YouTube. Filmele tari nu le găsești. Documentarele celebre de asemenea nu sunt pe YouTube. Știrile cele mai noi nu sunt decât poate răzleț și dezorganizat pe internet.

Dar azi aflăm că Google [compania proprietară a YouTube] a semnat contracte de 100 milioane de dolari cu zeci de companii de conținut audio și video, plus deal-uri cu vedete celebre de la Hollywood și din lumea sportului.

Câteva dintre canalele oficiale care vor fi lansate le găsiți aici.


Câteva vedete care vor avea propriile Canale: Madonna (DanceOn), Shaq (The Comedy Shaq Network), Rainn Wilson (SoulPancake), Ashton Kutcher (Katalyst Thrash Lab) and Deepak Chopra (Generate The Chopra Well).

Uitându-mă peste lista de Canale Originale am descoperit producători și vedete pe care în general nu le găsești pe YouTube și care vor duce atenția consumatorilor din ce în ce mai mult online… în defavoarea programelor TV.

YouTube a învățat lecția Hulu :-)

Aștept ca și serialele de succes să apară acolo [vezi 24, Gossip Girl, Modern Family, 2 and 1/2 Men ș.a.m.d.] pentru a putea spune că într-adevăr YouTube este viitorul televiziunii și că pot arunca televizorul pe fereastră.

P.S.: da, ai observat bine… VPLAY.ro face deja acest lucru cu mare succes în România [clipuri muzicale, secvențe din emisiuni, filmulețe amuzante dar și documentare, emisiuni TV și seriale de succes] doar că lumea spunesunt ilegali. Așadar utilizatorii își doresc acest gen de conținut audio-video online și sunt gata să plătească, mai trebuie ca site-urile să bată palma cu marii producători [televiziunile, casele de producție, distribuitorii de la Hollywood].