Gand despre X-Factor si Vocea Romaniei

Când credeam că televiziunile din România s-au dus la vale de tot și că nu mai știu cum să ne țină în fața micului ecran, iată că Antena și Pro-ul m-au convins de contrariu!

Am prins câteva ediții ale celor doua emisiuni [niste formate internationale de mare succes] și nu m-am putut dezlipi de la televizor. Deci se poate! :-)

Cei din jur spun că sunt prea dur cu concurenții și că e bine ca nu m-au băgat în juriu, ca n-ar trece aproape nimeni mai departe. Poate sunt dur, dar sunt realist.

Să vă spun de ce…

Pentru că de fiecare dată când aud “lasă-l mă, că are și el emotii” sau “nu fi și tu atât de sever, e încă tânăr” îmi amintesc de o fetiță de 15 ani care a luat microfonul în mână și a cântat “Timpul (La radio)” a Paulei Seling. Live, fără pregătiri, fără probe de sunet, pe scenă în fața a sute de oameni, în direct la televizor.

Se întâmpla în vara anului 2003 când prezentam alături de Mihai și Staru o emisiune estivală de la Mamaia, pe Prima TV.

Fetița aia ne-a rupt, ne-a impresionat de la primele versuri! Era atât de mică, dar cu o voce așa de frumoasă, superbă, cu o atitudine pozitivă, cu o tehnica vocală extraordinară!


Piesa pe care o cânta este una dintre cele mai frumoase și mai dificile balade românești, interpretată în original de una dintre cele mai mari voci din Romania.

Dar fetița avea doar 15 ani. Talent pur și ambiție.

Deci nu există scuză [vârsta, lipsa experienței, emoțiile, melodia aleasă, publicul etc.] pentru ca un artist adevărat să nu cânte bine atunci când ajunge la TV.

PS: Pe fetiță o chema Alexandra Stan. Astăzi ea este pe locul 27 în cel mai tare top american – Billboard Hot 100. QED.