CONCERT: Vama în Silver Church – Copilul care aleargă către mare

Aseară am ajuns la fix în Silver Church pentru a vedea un nou concert al trupei Vama!

La fix să nu văd videoclipul care a fost lansat aseară, dar acesta îl pot/puteți vedea pe net :-)

L-am urmărit pe Tudor Chirilă încă de la început, în perioada de debut a trupei Vama Veche și, mai mult decât să-l laud pentru talent și perseverență, aș vrea să-l laud pentru evoluție.

Pentru că degeaba ești talentat dacă nu evoluezi! Degeaba ai succes cu o piesă, cu un album, dacă nu continui să crești. Și Tudor a crescut în anii aceștia iar aseară am văzut un concert de club foarte, foarte bun, din toate privințele: sound, prezență scenică, interpretare, originalitate, mesaj.

Și nu o spun asta doar pentru că Vama/Vama Veche/Tudor Chirilă au/are succes și fani, pentru că succesul și fanii nu sunt întotdeauna garantul calității produsului muzical :-) Credeți-mă, am văzut mulți artiști de mare succes [și cu brand foarte puternic în conștiința românilor] care au concerte slabe. Dar despre ei nu voi vorbi niciodată, că sunt prea mulți care critică, și prea puțini care laudă artiștii români!

Aseară am văzut un concert mai accesibil decât nebunia elitistă în care căzuse Tudor acum 2-3 ani, după despărțirea de Vama Veche. În același timp un concert mai consistent în muzică și mesaj decât acum 4-5 ani. Așadar un echilibru între elitism și accesibil care mi-a plăcut mult și care va avea mare succes atât la public [concerte, fani, vânzări] cât și la media [clienți de publicitate, agenții, presă, bloguri].

Tudor nu este un om ușor de plăcut. Nici nu vrea asta, pentru că este un artist complex [cântăreț ȘI actor]. Are multe de spus și o face într-un mod original și articulat. Un exemplu rar în muzica românească.


Poți descărca gratuit melodia de pe contul Facebook al Vamei.

PS: Un moment care m-a impresionat puternic a fost duetul cu Alexandra [fostă concurentă la Megastar], o voce care m-a dat pe spate prin tehnică, forță și sensibilitate. OMG, rămăsesem cu gura căscată iar ’Zmeul’ n-a sunat niciodată mai bine! O voi urmări pe această artistă, mi-ar plăcea să o aud/văd mai des pe scenă!