ONLINE: eMag se lansează în muzică! Noul magazin online de CD/DVD

Am primit cu entuziasm anunțul că eMag.ro intră și pe piața de vânzare a muzicii în format fizic!

Adevărul este că magazinele de muzică s-au împuținat foarte tare, atât de tare încât sunt orașe în care nu există niciun loc de unde să-ți poți cumpăra CD-uri! Vorbesc serios, primesc des email-uri în care oamenii se plâng nu numai că nu găsesc albume mai vechi, dar chiar că nu mai găsesc muzică deloc!

Sigur, avem magazine online românești care vând muzică în format MP3 [MusicMall.ro și MusicNonStop.ro] și chiar străine [iTunes a venit în sfârșit în România] dar mulți fani vor să aibă the real thing: CD-ul original!

Pentru că CD-urile, chiar dacă sunt din ce în ce mai puțin populare și chiar se discută despre dispariția lor, aceste cutiuțe de plastic sunt cadouri foarte bune. Sunt amintiri dragi. Sunt obiecte de prețuit pentru fanii unui artist.


Am intrat și eu în noua secțiune de muzică eMag.ro [pagina de muzică românească] și am găsit mii de titluri, în general multă muzică populară și manele :-) dar ideea e bună pentru că mare parte din publicul român consumă aceste genuri muzicale. Și majoritatea nu sunt obișnuiți să cumpere MP3-uri, vor CD-ul original.

Am căutat în general muzică românească pe site și am găsit destul de puțină și în general titluri vechi. Dar sunt sigur că eMag va completa în curând catalogul! E amuzant că în bannerul de promovare al noului magazin apare Guess Who dar… nu îl vei găsi pe eMag.ro :-(


În pagina de Noutăți am găsit Mozart, Bach, Mahler, Beethoven și multe CD-uri cu muzică simfonică.

Magazinul online arată bine și este dedicat colecționarilor de muzică.

Presimt că cele mai mari vânzări vor fi în secțiunea DVD – produsul audio-video de calitate merită banii când ești un pasionat al muzicii bune.

Felicit eMag.ro pentru inițiativă și aștept mai multe noutăți în catalogul online: muzică românească actuală, prețuri mult mai mici decât în magazinele offline, pre-comenzi pentru albume, oferte speciale, pachete CD+DVD etc.