Jurnal de bord Asia 2012 – Ziua 2

Bangkok.

La prima vedere mi s-a parut mizerabil si urat mirositor. Dar a doua zi am batut centrul de dimineata pana seara si am descoperit mai multe fatete ale orasului. Am luat un Tuk-Tuk [taxi pe scuter] si ne-am aruncat in traficul Bangkok-ului. Celebrul trafic!


Soferul Tuk-Tuk-ului ne-a dus la un ponton de unde am luat o barca pe raul care strabate capitala Thailandei. De acolo am vazut orasul, cu blocurile moderne si casele saracacioase, cu templele si pietele aglomerate.

Apoi am vizitat orasul si am descoperit ca regele Thailandei este stimat si preamarit peste tot: in mall-uri, la intrare in cartiere, pe hoteluri, in curtile caselor, peste tot gasesti fotografii cu el si mici altare.

The king is titled Head of State, Head of the Armed Forces, an Upholder of the Buddhist religion, and the Defender of all Faiths.

Desi orasul este foarte aglomerat iar traficul este foarte mare, respectul si bunul simt sunt la ele acasa… n-am auzit niciun claxon, nu am vazut in 3 zile de cand suntem aici pe nimeni care sa ridice vocea, sa se certe, sa se bata. Oamenii par dezorganizati si saraci, dar in total lucrurile merg foarte bine pentru ca se respecta intre ei.

Probabil acest respect vine din credinta lor budista.


De asemenea nu am auzit nimic despre furturi! Tarabele sunt pline de produse pe care nimeni nu le pazeste, motocicletele si scooterele sunt lasate pe strada fara lant, toti turistii isi lasa telefoanele pe masa fara nicio teama. E un mix interesant intre o aglomeratie nebuna si un respect intre oameni!


Am incercat celebrul masaj tailandez: eu si Ioana am ales un masaj la picioare, Mihai a facut un masaj complet. Centrele de masaj medicinal sunt aici la tot drumul, practic pe fiecare strada jumatate din afaceri sunt legate de masaj, este o traditie thai de secole.

Seara am mers in cartierul cu distractie si ne-am minunat.