Jurnal de bord Asia 2012 – ziua 3

Ziua cea mai spectaculoasa de pana acum!

Am cumparat un pachet de la o agentie de turism care continea o zi intreaga de vizitat: Floating Market, Cobra Show, The Tiger Temple.

Dis de dimineata am plecat la drum, dupa vreo 3 ore ajungeam la piata pe apa: sute de case construite pe apa, majoritatea fiind magazine pe care le poti “vizita” acostand cu barca la ele. Pe canal poti de asemenea sa faci cumparaturi din barcile care navigheaza pe rau!


Spectacolul cu serpi veninosi [plus un piton] a fost genial! Personal, mi-a fost teama pentru imblanzitorii de serpi in fiecare moment al show-ului! Si apoi pentru mine, la momentul cu cei trei serpi saritori [sareau dintr-un singur gest la cativa metri iar noi stateam la 30 cm de ring].

Cel mai tare moment: tipul care enerva cei trei serpi i-a prins cu cate o mana pe primii doi, iar pe al treilea l-a “capturat” cu dintii! Cel mai spectaculos moment al zilei, m-a impresionat foarte mult.


Dupa masa de pranz am ajuns la celebrul templu al tigrilor: The Tiger Temple. Acum 10 ani templul buddist a primit patru tigri fara stapan, apoi inca patru. Conform traditiei buddiste, preotii sunt datori sa salveze orice viata [“cand salvezi o viata salvezi lumea intreaga”]. Vestea s-a dus repede si toata tara a inceput sa trimita tigri in acest loc, pentru ca sa-i salveze de la moarte.

In acest moment sunt 102 tigri, dintre care 93 sunt nascuti in templu.

Asta inseamna peste 500 de pui pe zi doar pentru hrana tigrilor. Pe zi!

Sunt atat de multe lucruri de povestit despre acest templu… Va las cu fotografiile :-)