MOVIE: Beastie Boys – Fight for your right revisited (2011)


MCA Beastie Boys

Adam “MCA” Yauch, Co-fondatorul legendarei trupe Beastie Boys a murit vineri la vârsta de 47 de ani. Adam avea cancer descoperit acum trei ani iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit din ce în ce mai tare. Anul acesta a lipsit de la ceremonia de la Rock And Roll Hall of Fame când trupa lui a fost celebrată.

Adam a fost unul dintre cei mai admirați artiști americani, inovator în hip-hop [Beastie Boys a fost prima trupă rap care a ajuns pe prima poziție Billboard, deschizând drumul pentru o întreagă generație] și în punk-rock [trupa a experimentat mereu stiluri noi, fiind citată ca inspirație pentru trupe aparent foarte diferite precum Gorillaz, Cypress Hill, Run DMC, Rage Against The Machine, Beck, Outkast, The Roots, Fat Boy Slim].

Compozitor și producător muzical,Adam a fost pasionat și de filme, regizând pelicule sub pseudonimul Nathanial Hörnblowér. De asemenea a fost cunoscut pentru activismul politic și actele de caritate.

Urmărește gratuit filmul pe care cei trei l-au lansat anul trecut – Fight for your right (Revisited). Din distribuție fac parte actori cunoscuți precum Elijah Wood, Danny McBride, Seth Rogen, Will Ferrell, John C. Reilly, Jack Black.

Și să ascultăm albumul Ill Communication din 1994:


Citește și articolul: Mari artiști își exprimă regretul la aflarea veștii