MUSIC: Noul album Chris Brown – Fortune

Noul material al cântărețului american se va lansa pe 29 iunie, dar piesele sunt oferite de artist pe SoundCloud cu câteva zile înainte.

După episodul violent cu Rihanna, Chris a căzut peste noapte din poziția de “Gold Sweetheart of America” la “The Most Hated Artist”… Dar se pare că talentul lui este prea mare ca americanii să-i poarte pică atâta timp și iată că, în câțiva ani Chris Brown a revenit în vârful clasamentelor și în inimile fanilor.

Cel de-al cincilea album de studio arată unde a ajuns muzica R&B americană în 2012: un ghiveci de influențe europene, în special din muzica dance și electronică franceză și italiană [vezi piesele produse de David Guetta și Benny Benassi] totul sub o atitudine de băiat de cartier. Plus ici colo bași de dubstep și brostep, pentru că în 2012 mainstream-ul îmbrățișează în sfârșit acest curent venit din suburbiile engleze.

Din punct de vedere muzical albumul sună bine, ușor kitchios pe alocuri, previzibil mereu, dar totul este salvat de timbrul și interpretarea lui Chris care, dincolo de problemele personale pe care le are rămâne un cântăreț valoros și un tip carismatic.

Sunt curios cât va mai merge acest electro-dance european în muzica pop americană, deja sunt 6 ani de când Timbaland se inspira din trance ca să redefinească muzica hip-hop iar Kanye West folosea celebrul sample din Daft Punk.

Ascultă albumul și zi-mi părerea ta. Îți place, nu-ți place? Cum sună?

Via Urban.ro