MUSIC: Tu ce melodie ai alege pentru primul contact cu extraterestrii?


William Black Eyed Peas

Will.I.Am este primul artist cu adevărat universal: acum câteva zile melodia “Reach for the stars” a fost difuzată în premieră galactică pe Marte, cu ajutorul noului robot Curiosity. Știți că îmi place Will.I.Am și îl dau exemplu deseori pe blog pentru inovații și originalitate, dar hai să ne imaginăm că putem NOI alege artistul și melodia!

Vă provoc: ce melodie merită trimisă în spațiu, pentru întâlnirea cu extratereștrii? O melodie care să ne reprezinte ca rasă, civilizație, cultură.

Ce ai trimite tu în spațiu?

Se spune că U2 este cea mai tare trupă rock din lume. Ai trimite “One” sau “With or without you”?



Trupa Beatles este deseori amintită când vorbim despre o trupă legendară. Ai alege Beatles? Ce melodie a artiștilor britanici ai alege pentru întâlnirea de gradul trei? Sau o melodie Elvis Presley? Sau un rock simfonic de la Queen?

Cele mai multe albume vândute în ultimii 50 de ani sunt semnate Michael Jackson. Să trimitem în spațiu “Billie Jean”, “Heal the world” sau “Man in the mirror”?
If you want to make the world a better place/ Take a look at yourself and then make a change.



Sau David Bowie – o alegere mai curajoasă dar un artist care a fost numit cel mai influent muzician al tuturor timpurilor? (via NME.com)

Hei, dacă vorbim despre muzica ce ne definește, de ce n-am alege Justin Bieber cu “Baby”? Este cel mai difuzat videoclip al tuturor timpurilor, asta ne arată gusturile pământenilor, deci merită el să fie trimis în spațiu?

Dar de ce să te limitezi la muzica pop și rock… Ne-ar reprezenta mai bine un Bach sau un Beethoven? Sau un mashup între o melodie simfonică și una modernă, ca să mixăm clasicul cu muzica pop?



Hmmm… Dă-mi voie să fiu un pic patriot și să-ți propun un artist român, dacă avem NOI oportunitatea de a alege. Trimitem în spațiu un George Enescu? Sau ceva mai nou, ceva care să conțină și o voce? Un Mircea Baniciu cu Phoenix pentru vocea extraordinară? Sau Loredana cu “Zigga Zagga” pentru dance-ul cu filon folcloric? Sau altă melodie românească? Care?

E greu să alegi doar o singură melodie care să definească umanitatea în câteva minute de sunete.

Totuși… Sunt foarte curios ce melodie ai trimite tu în spațiu. Aștept alegerile tale în comentariile de mai jos.