GADGETS: Neil Young va lansa un player audio – Pono



Neil Young este o figură legendară a muzicii americane și un avocat al protejării mediului înconjurător. Acum câteva luni se plângea public de calitatea muzicii moderne și lăuda pirateria online.

Acum câteva zile artistul a început să promoveze un nou serviciu muzical și un gadget care va revoluționa felul în care ascultăm muzică – Pono.

Pono este în același timp un nou format digital de fișiere muzicale [probabil cu mult mai bun decât clasicul MP3 care sună foarte prost la calitatea de 128 kbps, și decent la 320 kbps] dar și un player audio. Neil Young spune că vrea să se bată cu Apple și ale sale iTunes & iPod, sau măcar să oblige compania să treacă la un format audio mai bun.

Discuțiile despre succesorul învechitului MP3 au început de mulți ani, dar inerția își spune cuvântul și am rămas la discuții… E adevărat că există site-uri care oferă fișiere muzicale în format FLAC sau chiar WAVE [calitatea originală a melodiei de pe CD-urile pe 16 bit], dar acestea sunt excepții, nu e nicio afacere de succes în industrie.

Vezi și articolul despre BandCamp.

Neil Young nu este singurul artist care e nemulțumit de calitatea muzicii online și vrea să investească în tehnologie: Dr. Dre a creat noile căști Beats by Dre cu scopul de a aduce calitatea muzicii din studio la îndemâna [la urechea!] fanilor. Iar succesul l-a recompensat, brandul Beats ajungând unul dintre cele mai iubite și respectate branduri din lume! Cu planuri mari de expansiune și în online.

Așadar: avem nevoie de un sunet mai bun, dar avem nevoie de un nou player? Neil Young zice DA!

Cine se bagă la niște precomenzi cu mine?

Via TheVerge.comRolling Stone