MUSIC: Cei mai tari 10 DJ din lume – conform revistei DJ Mag


Armin van Buuren

Ne plac topurile în muzică, fiecare radio, fiecare televiziune are câte un top. Ba chiar și ziarele au topurile lor, până și bloggerii au topurile lor personale. Unele brand-uri însă au topuri respectate și așteptate an de an! Unul dintre cele mai importante topuri din muzica internațională este topul realizat de revista engleză DJ Mag!

Revista [specializată pe EDM – Electronic Dance Music pe engleză, sau clubbing cum îi spunem noi în România] realizează acest top din 1997. Tiesto și Armin Van Buuren sunt DJ-ii cu cele mai multe premii: primul olandez cu 3, al doilea olandez cu 5!

Conform voturilor cititorilor DJ Mag topul din 2012 este următorul:

01. Armin Van Buuren

02. Tiesto

03. Avicii

04. David Guetta

05. Deadmau5

06. Hardwell

07. Dash Berlin

08. Above & Beyond

09. Afrojack

10. Skrillex

Observ, ca în fiecare an că trance-ul este cel mai apreciat stil din muzica electronică, și e firesc să fie așa. Deși stil-ul nu mai este atât de prezent în main-stream, fanii genului rămân dedicați artiștilor. David Guetta este în continuare un DJ respectat, deși în ultimii ani a devenit mai mult un star pop [compune pentru artiști hip-hop și pop, apare în videoclipuri amuzante, promovează căștile Beats By Dre]. Skrillex urcă locuri în preferințele fanilor și merită această popularitate [vezi și confirmarea valorii lui prin cele 3 premii Grammy 2011]. Suedezul Avicii ocupă un surprinzător loc 3 și presimt o poziționare și mai bună la anul.

Armin revine pe prima poziție, după un hiatus de un an.

Vezi tot topul aici.

Tu cu cine ai vota în topul DJ-ilor internaționali? Dar în cel românesc?